- In 2019, in urma divortului, s-a stabilit pensia alimentara de 25%(1/4) din venit pentru minor.
- In 2020, fosta sotie a infiintat poprirea de 33% din venit la angajator, reprezentand 25% pensia alimentara + 8% restante.
- Tot in 2020, in a doua parte a anului, banca a infiintat poprire la angajator. Angajatorul a inceput sa-mi retina din salariu 50%, reprezentand 25%pensia alimentara lunara + 8% restante + 17% banca.
- In 2021 pensia alimentara s-a transformat din procent(25%) in suma fixa.
- Mentionez ca am si alte credite bancare ce urmeaza sa ma execute, inca vreo 8 la numar(IFN + bancii) iar suma totala de inapoiat este 50.000EURO. Nu am mai platit nici o rata de mai bine de un an.
- Venit net 5000 RON.
---------------------------
Intrebari:
1) Poate banca acum sa pretinda 50% din venitul meu iar suma fixa(pensia alimentara) sa fie platita separat? Adica 50% poprirea bancii + suma fixa(reprezentand pensia alimentara) = 75%.
2) In situatia in care ma aflu, cum se calculeaza inapoierea banilor catre banci si plata pensiei alimentare care in prezent, repet, nu mai este procent ci suma fixa?
3) Daca fosta sotie ar renunta la poprire si as trimite suma fixa(pensia) din mana, atunci bancile ar putea pretinde 50% din venitul meu?
4) Cum ramane cu restanta de 8%?
5) Indiferent daca pensia este suma fixa sau procent sau daca o platesc de bunavoie sau este poprita de fosta sotie, alaturi de popririle bancilor, pot sa sper ca imi va ramane neatins restul de 50% din venit, asa cum legea prevede?