Va multumesc pentru raspunsuri! Din ce inteleg este o masura de a ma asigura prin toate metodele posibile ca lucrurile se fac "ca la carte" si astfel minimizez sansele de a fi ulterior contestat cu succes contractul incheiat.
Buna ziua. Doresc sa inchei un contract de intretinere cu bunica mea in varsta de 92 de ani, insa matusa mea nu este de acord, prin urmare este posibil sa incerce sa conteste orice act notarial pe care il fac. Bunica este perfect lucida si asta este voia ei. Am discutat cu mai multi notari si mi s-a spus ca certifcatul de la medicina legala este obligatoriu pentru a atesta discernamantul bunicii insa unii notari sunt de parere ca trebuie sa cer si asistenta din partea autoritatii tutelare, iar altii spun ca este doar optional.
Va rog mult sa ma lamuriti: este necesar sa cer si asistenta autoritatii tutelare sau este suficient ceritificatul de la medicina legala? In cazul in care va fi contestat in instanta acest contract de intretinere de catre matusa mea am sanse de castig doar pe baza certificatului iml sau ar fi mai mari aceste sanse daca cer si asistenta autoritatii tutelare?