avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Activitate Carolinaaa

Activitate Carolinaaa



radutel a scris:

Conform adresei primite , pe rolul Curtii Constitutionale se afla un dosar avand ca obiect dispozitiile art 10 alineat 1 si 5 , art 17 si 18 alineat 1 din legea 119/2019 aflat in faza de raport .

Se pare ca art 10. 1 . Scoaterea din evidența cazierului judiciar a persoanelor fizice, în condițiile art. 15 din Legea nr. 290/2004, republicată, cu modificările și completările ulterioare, nu produce efecte asupra datelor din Registru nu este deloc in regula .
Si nici .alineat 5 .Grațierea, prescripția executării pedepsei, amnistia sau reabilitarea intervenită cu privire la persoanele fizice înscrise în Registru nu conduc la scoaterea acestora din evidența Registrulului .

Fotografierea , amprentarea si prelevarea probelor biologice in cazul infractiunilor savarsite acum 20-30 ani este un abuz si este o masura excesiva . Deasemenea si obligatia de a se prezenta din 3 in 3 luni la sediul politiei .
Bineinteles cu conditia sa nu existe recidiva .

Buna ziua , cum ați rezolvat problema ? Sau ce ați făcut ?
Mulțumesc
Buna ziua ,
Cum as putea formula o plângere solicitând revocarea actului administrativ unității emitente ?
Oare CCR a dat vreo soluție la dosarul 2398D/2020 , eu nu găsesc dosarul pe site la CCR .
Va mulțumesc
Buna seara ,
Am fost la sediul Poliției și am fost întrebat dacă sunt de acord sa îmi preleveze probe , amprente și fotografii, iar eu am răspuns ca nu vreau sa obstrucționez organul de Poliție și am cerut sa -mi dea in scris ca sunt constrâns și fac tot ce zic ei . Polițiști au zis ca o sa fiu contact in 1-2 săptămâni , ca sa poată vorbi cu Comandantul .
In cazul schimbării legii de Ccr , o sa pot sa-mi caut dreptate in instanța ?
Pana la pronunțarea Ccr , exista vreo cale legală sa amân prelevarea de probe , fotografierea și amprentarea ?
Am fost contactat telefonic de la Poliție și urmează sa stabilim o întâlnire .
Va mulțumesc mult !

Andreea Dana Fodor a scris:

Buna seara,

In forma actuala a legii, chiar daca a intervenit reabilitarea, tot sunteți înscris în Registru.

A fost sesizată Curtea Constituțională cu privire la problema înscrierii în registru a pers reabilitate și s-a format dosarul nr. 2398D/2020, in care urmează să se pronunțe. Puteți urmări parcursul lui pe site ccr.

Până la o pronunțare favorabilă a Curții Constituționale, puteți fi șters din evidențele registrului daca erați minor la data comiterii faptei/săvârșită in străinătate și nerecunoscuta in România.

Buna ziua , in legătura cu legea 118/2019 ... exista vreo cale de atac ?
Au trecut 35 de ani de când am fost condamnat ,fără alte antecedente penale , nici măcar o amenda ... cazierul curat ...pot deschide un proces pt ca mi se pare un abuz sa fiu chemat după atâți ani la Poliție pt amprente , probe și poze ?
Va rog sa ma ajutați cu o părere .

Buna ziua , ați făcut ceva in acest sens ? Ați deschis proces ? Este vreo cale legală de atac ?
Mulțumesc
SNACK88 a scris:

Bună ziua. Am și eu o întrebare. Tatăl meu a săvârșit o condamnare în urma cu cel puțin 35 de ani în urma . Cum este posibil ca după atât timp sa primească acasă o scrisoare sa se prezinte la politie pentru a semna luna de luna. Cu câți ani în urma se aplica legea 118/2019 înscrierea în registrul național automatizat. Va mulțumesc anticipat.