Conform adresei primite , pe rolul Curtii Constitutionale se afla un dosar avand ca obiect dispozitiile art 10 alineat 1 si 5 , art 17 si 18 alineat 1 din legea 119/2019 aflat in faza de raport .
Se pare ca art 10. 1 . Scoaterea din evidența cazierului judiciar a persoanelor fizice, în condițiile art. 15 din Legea nr. 290/2004, republicată, cu modificările și completările ulterioare, nu produce efecte asupra datelor din Registru nu este deloc in regula .
Si nici .alineat 5 .Grațierea, prescripția executării pedepsei, amnistia sau reabilitarea intervenită cu privire la persoanele fizice înscrise în Registru nu conduc la scoaterea acestora din evidența Registrulului .
Fotografierea , amprentarea si prelevarea probelor biologice in cazul infractiunilor savarsite acum 20-30 ani este un abuz si este o masura excesiva . Deasemenea si obligatia de a se prezenta din 3 in 3 luni la sediul politiei .
Bineinteles cu conditia sa nu existe recidiva .
Buna seara,
In forma actuala a legii, chiar daca a intervenit reabilitarea, tot sunteți înscris în Registru.
A fost sesizată Curtea Constituțională cu privire la problema înscrierii în registru a pers reabilitate și s-a format dosarul nr. 2398D/2020, in care urmează să se pronunțe. Puteți urmări parcursul lui pe site ccr.
Până la o pronunțare favorabilă a Curții Constituționale, puteți fi șters din evidențele registrului daca erați minor la data comiterii faptei/săvârșită in străinătate și nerecunoscuta in România.
Bună ziua. Am și eu o întrebare. Tatăl meu a săvârșit o condamnare în urma cu cel puțin 35 de ani în urma . Cum este posibil ca după atât timp sa primească acasă o scrisoare sa se prezinte la politie pentru a semna luna de luna. Cu câți ani în urma se aplica legea 118/2019 înscrierea în registrul național automatizat. Va mulțumesc anticipat.