Da, da, cunosc legea. Doar ca mi se pare discriminatorie, ca multe altele, de altfel. De exemplu faptul ca poti da examenul de bacalaureat o singura data. Eu de exemplu, am avut in 1996 7,71 la bac. Am fost olimpica la Franceza, fostii mei elevi au fost olimpici. Am vrut sa mai fac o facultate, de psihologie. La Psihologie se intra pe baza mediei de la bac, care e peste 8.90, inclusiv la facultatile private. In UK se poate da examenul de n ori, pana obtii nota care-ti permite sa fii admis la facultatea pe care ti-o doresti. Ca sa revin, nu contest legea, ci legitimitatea ei. De ce trebuie sa acceptam lucrurile asa cum sunt? Eu as vrea sa militez pentru modificarea legii.
Cornel Vasile a scris:
Normele metodologice privind acordarea facilităților de transport intern feroviar și cu metroul pentru elevi și studenți,
art. 3
(1) Studenții români/străini, în vârstă de până la 26 de ani, care sunt prevăzuți la art. 205 alin. (2) din Legea educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare, beneficiază de tarif redus cu 50% la transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, în tot cursul anului calendaristic, indiferent de distanță sau de rutele călătoriilor. Studenții orfani sau proveniți din casele de copii beneficiază de gratuitate pentru transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a.
.....
Textul de lege este clar , se acorda doar studenților români/străini, în vârstă de până la 26 de ani, indiferent daca au un venit sau nu (Unde legea nu distinge, nici interpretul nu trebuie să distingă – ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus).