avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Activitate Georg1990

Activitate Georg1990

Mulțumesc! O sa revin cu detalii.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

O sa vedeti ca este eroare doar in ceea ce priveste infractiunea retinuta, sa reveniti sa ne spuneti.

Cu siguranță as fi angajat avocat si nu stateam sa imi bat capul cu domeniul daca aveam suma necesara pentru a angaja un avocat. Am trimis o cerere de indreptare a erorii materiale..,poate totusi s-a facut o greseala.
Sunt la prima abatere, am colaborat cu organele abilitate, am recunoscut vinovatia, iar concentrația gasita in corp a fost una mica. Nu am săvârșit niciodată infracțiunea de conducere fara permis..

Faptul ca ati fost dvs de acord nu presupune obligatoriu ca solutia o sa fie in acest sens, judecătorul verifică legalitatea şi temeinicia soluţiei de renunţare la urmărirea penală pe baza lucrărilor şi a materialului din dosarul de urmărire penală şi a înscrisurilor noi prezentate.
Daca nu v-ati exercitat apararea in mod efectiv, asta este rezultatul, multi trateaza cu superficialitate astfel de solutii si nu isi angajeaza aparator pentru o aparare eficenta.

Oricum foarte ciudat.. Judecatorul m a intrebat daca sunt de acord cu renuntarea la urmarirea penala, am zis ca da.. Am intrebat un avocat (care fusese in sala) daca e favorabil si mi-a confirmat si dumnealui. Si surpriza...

Vad cu ati inteles, este eroare doar in ceea ce priveste infractiunea retinuta, nu si in ceea ce priveste solutia.

Pai eu am fost cercetat pentru altceva si anume conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe , am menționat anterior. Nu am săvârșit infracțiunea de conducere fara permis. Va mulțumesc pentru timpul dumneavoastră!

În cazul infracțiunii reținute este eroare materiala dacă dvs ati fost cercetat pentru altceva. În schimb, acum am citit soluția( nu cred ca era postat când v-am răspuns eu), cauza se restituie procurorului și probabil o sa fiți trimis în judecata.
Angajati-va avocat specializați în astfel de cauze și stabiliți împreună strategia apărării.

Pentru ce sa ajung dupa gratii?
Eu nu am săvârșit niciodată infracțiunea de conducere fara perims.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Mie nu imi pare eroare materiala pe respingere.
Pe restul nu contează.
Nu aveți nici cale de atac.

Era bine sa fi avut avocat la instanta.
Eu mereu sunt foarte atent și la cazurile banale și privesc cu atenție judecătorul ca sa îmi dau seama ce are în cap.

Aveti sanse la o pedeapsa cu suspendare.
Incercati sa nu va jucați și sa ratați și aceasta ocazie ca echipa României la fotbal.

Daca mai ratați și suspendarea ajungeți după gratii desi cu avocat angajat rezolvati tot încă de la procesul acesta cu renunțarea...

Aveti dreptate!
Va mulțumesc

Nu stiu ce ati gasit dvs, dar solutia v-am indicat-o, pierdeti timpul cu alte cercetari.
ART. 278
Îndreptarea erorilor materiale
(1) Erorile materiale evidente din cuprinsul unui act procedural se îndreaptă de însuşi organul de urmărire penală, de judecătorul de drepturi şi libertăţi sau de cameră preliminară ori de instanţa care a întocmit actul, la cererea celui interesat ori din oficiu.
(2) În vederea îndreptării erorii, părţile pot fi chemate spre a da lămuriri.
(3) Despre îndreptarea efectuată organul judiciar întocmeşte, după caz, un proces-verbal sau o încheiere, făcându-se menţiune şi la sfârşitul actului corectat.

Mulțumesc, o sa incerc. Dar am gasit :art. 278 alin. (1) C. proc. pen.., referitoare la modificarea actelor procedurale, îndreptarea erorilor materiale şi înlăturarea unor omisiuni vădite, nu se pot îndrepta erorile de judecată, prin care s-au dat soluţii greşite sau incomplete.
Poate o sa funcționeze totuși..

Formulati cerere de indreptare eroare materiala in temeiul art. 278 c.p.p.

Buna ziua,
Azi m-am prezentat la judecatorie pentru confirmarea la renuntarea urmaririi penale, Eu am fost judecat pentru conducerea sub influenta bauturilor si a altor substante, si niciodata nu am condus fara permis de conducere!! Nu inteleg ce treaba am eu cu art 335...

Tip solutie: respinge cererea
Solutia pe scurt: În temeiul art. 318 alin. 1, 2, 3 şi 15 alin. 1 lit. a C.proc.pen., respinge ca neîntemeiată cererea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucure?ti privind confirmarea renunţării la urmărirea penală faţă de inculpatul...... (date), sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prev. de art. 335 alin.2 C.pen., desfiin?ează solu?ia de renun?are la urmărirea penală trimite cauza la procuror în vederea continuării urmăririi penale. În baza art. 275 alin. 3 C.proc.pen., cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 17.11.2021.
Document: Încheiere finală (dezinvestire)

E posibil ca decizia sa fie gresita sau au gresit doar articolul? ce sa fac in continuare?
Multumesc aticipat
Va mulțumesc!

Vi se restituie permisul.

Bună seara!
În vara anului 2020 am fost oprit în trafic, am fost testat cu aparatul antidrog unde a ieșit thc pozitiv.
Am primit prin posta un exemplar al ordonanței prin care s-a dispus renunțarea la urmărirea penala. Dosarul a fost înaintat către judecatorie în vederea sesizării judecătorului de camera preliminara pentru confirmarea soluției de renuntare la urmărirea penala.
Exista un interval de timp în care judecătorul de camera preliminara confirma renunțarea la urmărirea penala?
În momentul în care primesc hotărârea judecătorească definitiva, dacă aceasta dispune de renunțarea la urmărirea penala cum pot redobândi permisul de conducere? Trebuie sa fac din nou școală de șoferi sau exista posibilitatea sa îl primesc înnapoi fără sa mai fac școală?
Mulțumesc!