Buna ziua!
Sunt medic si ma intereseaza care este diferenta intre profesia liberala si PFA.
Am inteles ca profesiile liberale nu necesita inregistrare la Registrul Comertului, ci doar la ANAF/Serviciul de finante.
Impozitarea in cazul profesiilor liberale este aceeasi ca la un PFA obisnuit? In cazul depasirii pragului de 12 salarii minime brute pe economie, contributiile CAS si CASS se calculeaza tot la aceasta suma?
Este necesara depunerea vreunei declaratii la Registrul Comertului?
Multumesc anticipat.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns! Intelesesem de la unii colegi ca un medic nu ar putea lucra o norma in regim de ambulatoriu si inca o jumatate de norma tot in regim ambulatoriu, ci ar trebui sa fie diferite ( ambulatoriu - spital ). Totusi, nu am gasit nicio mentiune in acest sens in legislatie.
Buna ziua!
Intrucat nu am reusit sa gasesc legislatia clara, ma intereseaza legea actuala privind numarul de norme pe care le poate efectua un medic si daca acestea trebuie efectuate diferit (spital/policlinica).
Mai exact, se poate efectua o norma intreaga in regim ambulator la o clinca privata cu contract cu CAS (aceasta norma intreaga fiind efectuata cu contract de colaborare prin SRL, si nu contract individual de munca) , si inca jumatate de norma (cu program diferit) la o alta clinica privata?
Va multumesc!