avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Activitate Alin_Str

Activitate Alin_Str

Buna dimineata,

Am si eu nevoie de un pic de ajutor in legatura cu o problema pe care o am cu cei de la Distributie Oltenia.
In data de 03 Sep 2021 in urma unui control s-a constatat faptul ca una din cele 3 faze nu inregistreaza nici un consum. Toate sigiliile erau intacte si drept urmare echipa Distributie Oltenia a chemat Politia si pe tatal meu ( nu eram in tara in momentul respectiv) pt a asista la desfacerea sigiliilor. Contorul a fost inlocuit, pus intr-o punga sigilata si trimis la un laborator de expertiza.
Ieri am primit o scrisoare de la ei in care ma instiinteaza ca trebuie sa platesc:
12752 lei contravaloare energie recalculata pe ultimii 3 ani
960 lei pt taxe si servicii,
deoarece un raport din 22 Oct sustine faptul ca " firul de curent de pe faza T este taiat si contorul nu este este inchis corespunzator, cu scopul neinregistrarii in totalitate a energiei electrice consumate".
Mentionez ca nu am cunostinta de nici o interventie asupra contorului si in plus am platit lunar factura de curent.
Alte mentiuni:
In procesul verbal din 22 Oct, nr notei de constatare este corect, insa data notei este incorecta ( 03 Sep in realitate, 13 Sep in PV).
Cateva intrebari:
1. procesul verbal se considera insusit in termen de 5 zile lucratoare de la data comunicarii- banui ca se refera de la data cand am primit scrisoarea si nu de cand a fost trimisa . Scrisoare a fost primita pe 5 Nov de oficiul postal din satul meu si receptionat ieri ( nu pot dovedi cu acte ca am primit-o ieri pt ca nu mi s-a cerut sa semnez de primire).
2. Cum trebuie sa procedez de aici inainte? Sa platesc suma si ulterior sa ii dau in judecata pentru a recupera din suma, deorece metoda de calcul nu mi se pare corecta ? Au considerat acum 3 ani index contor zero pe cand facturile lor dovedesc clar altceva.
3. Au dreptul sa ceara recalcularea pe 3 ani, si mai ales cu un consum lunar de 700 kw, in conditiile in care pe ultimii 3 ani media este 300 kw?
Articolul mentionat este 2517 Cod civil, dar pe site-ul ANRE se mentioneaza ca perioada de calcul pt estimarea consumului in mod pausal este de maxim 6 luni?
4. Care sunt urmatoarele etape in cazul in care nu sunt de acord sa platesc?
5. Dc platesc suma ceruta si ei nu se mai constituie parte civila in proces, exista riscul sa primesc si alte amenzi sau pedepse?

Imi cer scuze pt emailulul lung, insa chiar sunt surprins de decizia lor si sper sa nu fiu unul din cazurile in care echipa de teren ar fi vrut ceva atentie in loc sa ia contorul.

Multumesc anticipat.
Alin