Buna seara,
Ma gandesc sa dau in judecata vecinii de bloc care locuiesc deasupra mea, pentru ca nu imi dau de ales practic. De ani de zile imi perturba linistea in timpul zilei si mai ales in timpul noptii. Daca la inceput izbeau prin casa si produceau galagie in timpul zilei, acum si-au schimbat tactica, stau noaptea si produc zgomote intentionat menite sa tulbure linistea si de a priva de somn. Vecina este casnica si isi permite sa stea treaza toata noaptea. Zgomotele sunt produse de regula de obiecte aruncate jos, sau de un ciocan, in zona bucatariei, a balconului sau sufrageriei, sunt sunete de intensitate medie si de scurta durata, la ore aleatoare, de cateva ori pe noapte. E o situatie dificila pentru ca sunt greu de surprinsi in fapt si este greu de demonstrat natura intentionata si sistematica a faptelor; chematul politiei nu a rezolvat nimic, ori nu deschid usa, ori atunci cand deschid sustin ca dormeau (desi la venirea politiei i-am rugat sa ia la cunostinta faptul ca luminile apartamentului vecinilor erau aprinse).
Am creat probe video si audio, am cumparat o camera de supraveghere cu vedere de noapte si posibilitatea de a inregistra audio, si am instalat-o in camera. De asemenea, am lasat si un reportofon deschis pe timpul noptii. Cu dovezile stranse timp de 3 luni m-am prezentat la politie iar in consecinta au fost amendati. Vecinii au dat in judecata Politia si au obtinut anularea amenzii. Nu stiu exact cum a decurs procesul, nu am fost prezent. Intre timp, au continuat ceea ce faceau si inainte.
Ma pot baza numai pe probe tehnice precum inregistrari video si audio pentru a imi sustine cauza, ceilalti doi vecini de la etajul de sus, sunt in varsta, unul are probleme de auz si nu este prezent tot timpul la domiciliu fiind plecat in alta tara la rude, cealalta persoana se face ca nu aude si declara atunci cand este intrebata ca nu aude nimic. Ei locuiesc la etajul 4, ultimul etaj, nu sunt vecini deasupra lor.
Date fiind imprejurarile, faptul ca au castigat in instanta impotriva unor dovezi audio si video care au fost prezentate impotriva lor (presupun) si faptul ca ma pot baza numai pe acest tip de probe, ma intreb care sunt sansele de reusita. Este destul de probabil ca o urmare a actionarii in judecata sa fie o intensificare a obiectelor scapate pe jos in timpul zilei, si a zgomotelor mai "targetate" pe timpul noptii pentru ca sunt oameni razbunatori.
Care ar putea fi cea mai buna abordare a situatiei?