Mulțumesc pentru răspunsuri. În măsura în care am putut, am îngrădit zona cu grilaje, iar păsările nu au fost lăsate libere prin curte, doar ruda a ignorat să facă același lucru cu pisica, în ciuda insistențelor.
Da, foto/video de la camerele de supraveghere, deci am dovezile. Mă întreb dacă pot eu să inițiez o acțiune juridică, din moment ce părinții mei (proprietarii) sunt indeciși.
De curând i-am ajutat pe ai mei la turnat beton pentru viitorul garaj din curte. Avem o rudă care stă într-una din casele din curte (este co-proprietar) și îngrijește o pisică.
Am rugat-o pe această rudă în repetate rânduri să țină pisica în casă până se întărește betonul și m-a ignorat, chiar a glumit pe seama mea, iar la scurt timp pisica a trecut de mai multe ori peste betonul neîntărit și a lăsat urme destul de adânci.
Ai mei, care sunt proprietarii garajului, sunt indeciși dacă să-l dea în judecată. Aș putea să-l dau eu? Pot fi aceste urme considerate daune / distrugere de proprietate? Ar fi caz penal? Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri.