Bună ziua ... nici nu stiu cum să încep. Trec printr-o situație greu de inteles pentru o familie normală care nu a avut niciodată probleme de acest gen ( aici mă refer la mine și sotie ). Am o fiică căsătorită de 6 ani care la rândul ei are o fetiță de 3 ani. Toți cei 6 ani de căsnicie au fost un calvar fără soluții cu toate că am încercat ca părinți să găsim soluții. A fost bătută de nenumarate ori el fiind consumator de băuturi alcoolice, dependent de jocuri de noroc ,cheltuia și amaneta tot din casă, neglija atât copilul cât și pe fiica mea fiind prins în tot felul de anturaje , lipsea continuu de acasă și multe altele. După toate acestea fără ca nimeni să știe ceva fiica mea i-a cerut să semneze o procură pe termen lung pentru a putea merge cu nepoțica în Italia ( nepoțica s-a născut acolo) să rezolve problema unor acte . El a semnat , ea a plecat însă refuză să se mai întoarcă la el .După plecare a cerut să divorteze însă calvarul ia amploare , el trimețând-ui tot felul de mesaje de amenințare și calomnie . Ea nu dorește nimic altceva decât să scape de acest stil de viață dar se pare că el consideră că e mai presus de lege și continuă. Ea nu a refuzat să-i dea fata să vorbească video dar el e continuu pus pe scandal. Fiica mea în prezent e cu altcineva și totul e ok. Copilul e foarte bine îngrijit și viața lor acum e una normală însă dată zilnic peste cap de tot felul de mesaje cu injurii, calomnii și amenințări. La toată această situație vreau să știu ce trebuie facut atat din punctul ei de vedere cât și din punctul lui de vedere , legal, pentru a lua sfârșit cele prezentate. Cum trebuie să procedeze amândoi pentru a ajunge la un consens ? El spune că e deacord să divorteze însă vrea copilul (deja a cerut la notar revocarea procurii ) e posibil atât timp cât nu are nimic , decât datorii în bancă de sute de milioane pe care i-a pierdut la jocuri de noroc? E posibil atât timp cât vinde tot și bea tot fiind și violent ?? Niciodată nu rămâne cu nimic din banii de salariu . Cum e normal și ce trebuie facut conform legii atât timp cât fiica mea nu se mai poate întoarce și refuză să se întoarcă în acest calvar ? Aici în România ea a depus de 2-3 ori plângeri la poliție însă de fiecare dată le-a retras considerând că la mijloc e copilul ... Aș vrea să stiu cum trebuie procedat legal în această situație? Mulțumesc!