avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Activitate Elena.bejenaru21

Activitate Elena.bejenaru21

Locuiesc la etajul 4/4. Eu am izolația intacta, însă am infiltratii la limita pereților comuni din cauza lipsei izolației la apartamentul vecin. Desi s-a pus hidroizolație peste limita pereților de cel puțin 2 metri ( cam un sfert din apartamentul vecin.) Nu reușesc sa contactez proprietarul apartamentului vecin, el nu locuiește în apartament. Administratorul nu are date de contact și urmează sa îl dea în judecată pentru neplata datoriilor de întreținere către asociația de locatari. Zilele acestea a început sa plouă efectiv în hol și debarale. Persoana care mi-a făcut izolația mi-a spus ca singura soluție pentru a rezolva problema este sa izolez și suprafața rămasă din apartamentul vecin, întrucât apa a săpat mici galerii pe sub izolația mea, iar orice alta încercare de a opri infiltratiile ar fi temporara/ zadarnică. Înclin spre a suporta cheltuielile inițial din buzunarul propriu pentru a evita și mai multe pagube- tabloul electric este în hol și apa nu este departe, plus corpuri de iluminat în debarale și hol. Acestea fiind spuse, întrebările mele sunt
1. Apartamentul are polița de asigurare complexa fiind achiziționat sub credit ipotecar - pot sa îmi recuperez o măcar o parte din cheltuieli?
2. Dacă îl dau în judecata pe proprietarul vecin, am vreo șansă să îmi recuperez cheltuielile?( în cazul în care nu reușesc pe asigurare).
Menționez ca eu sunt plecată din țară, și nu am momentan polița de asigurare în fața, din informațiile de pe internet ar acoperi suma de 2000 de lei pentru infiltratii de apa.
3. A mai fost cineva în această situație și cum a-ți rezolvat problema?
Mulțumesc pentru eventualele răspunsuri.
Nr: știu ca în teorie toți locatarii sunt responsabili pentru costurile de întreținere a acoperișului/terasei însă în practica fiecare locatar de la ultimul etaj își face izolația pe cont propriu.