avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Activitate directcuteo

Activitate directcuteo

Mi s-a spus că în 15 zile am posibilitatea de a contesta în instanță și s-ar reanaliza cazul. Ar fi o șansă pentru mine așa? Dacă iese bine pentru mine ce beneficii aș avea? Aș fi despăgubit? Vă mulțumesc.
Povestea a fost un pic mai lungă. Mașina X cică "nu și-a dat seama că a făcut accident" și a plecat de la fața locului. Eu am mers la poliție, au găsit pe camerele de luat vederi accidentul nostru, au contactat șoferul și ne-am întâlnit a doua zi la poliție unde nu a mai fost posibilă amiabila, poliția fiind implicată acum. Polițistul a zis că sunt eu de vină că nu am terminat depășirea, însă nu prea are sens ce zice pentru că eu stăteam pe loc și am fost lovit de o mașină în mers, unde s-a mai auzit ca cel ce stă pe loc să fie de vină? Mi se pare din toate atitudinile lor că acolo a fost vorba de altceva, mașina X fiind cineva cu bani (și poate cu relații).
Bună ziua!
Am o întrebare legată de un accident rutier ce l-am avut în oraș la intrarea într-un sens giratoriu. În sensul giratoriu intră o singură bandă, toată strada are o singură bandă. La intrarea în sens banda se lățește puțin încât permite poziționarea a două mașini una lângă cealaltă (dar ea rămâne tot o bandă). Eu eram în spatele mașinii X care era a doua să ajungă în sens (avea în față o mașină). Mașina X o lua la stânga și eu am decis să merg cu mașina mea lângă ea să intrăm deodată în sens pentru că eu o luam la dreapta. Mașina X avea o mașină în față care a plecat cam când am inițiat eu această depășire prin dreapta a mașinii X, în așa fel încât mașina mea a ajuns prima la capătul sensului și eram cam cu 0.5m înaintea mașinii X care a pornit mai greu că tocmai plecase mașina din fața ei. Ne oprim amândoi, eu cu 0.5m înaintea ei și ne uităm când putem intra în sens că veneau mașini. Șoferul mașinii cu capul în stânga nu se uită și în dreapta și când pornește îmi freacă/îndoaie colțul mașinii cu pragul ei (eu fiind oprit că n-am apucat să pornesc).
Cine este de vină? (înțeleg ilegalitatea de a depăși prin dreapta, dar nu de amenzi întreb aici ci de despăgubire a daunei. Eu eram pe loc și am fost lovit de o mașină care nu avea spațiu să treacă, sau nu s-a uitat dacă are)