avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Activitate AlexaDia

Activitate AlexaDia

Da, dosarul a fost înaintat. A trecut pe la medicina legala, iar momentan am înțeles ca trebuie sa mai aștept 6 luni pana îmi rezolv cu alte operații, tratamente etc. după care le adaug la dosar și îl trimit pentru proces.
Ceea ce ma interesează pe mine este dacă pot da și medicul în judecata și care sunt șansele de câștig, fiindcă am mai auzit păreri cum ca nu am ce sa ii fac, fiindcă m a operat de '' urgenta '', practic atât a știut, și ca a fost în spital, nu la privat. Situația este exact asa cum am descris o, încă mai pe scurt, nu foarte detaliat. Deci am șanse de câștig dacă îl dau?

Voinea Liviu a scris:

In primul rand ar trebui sa primti despagubiri materiale si morale de la asiguratorul persoanei vinovate de accident.
Ati intreprins demersuri?Plangere?
Apoi bineinteles ca puteti da in judecata pt malpraxis medicul daca situatia este asa cum o descrieti si poate fi probata.

Bună, am fost victima unui accident rutier (pasager loc dreapta), în urma căruia m am ales cu o fractura de orbită. Practic '' podeaua'' de sub ochi s a rupt și mi a căzut ochiul de la loc. Dupa ce am fost transportata de urgenta la spitalul din județul meu, medicu de garda de acolo a decis sa fiu transportata cu ambulanta pana în alt judet, spitalul de acolo avand specializare Maxilo faciala. Asta fiind joia în 17 iunie, urmând weekendul de Rusalii și fiind operata abia marți în 22iunie, deși era o urgenta medicala, iar durerile erau insuportabile, calmantele nefacandu și efectul fiind prea ușoare. Efectiv îmi doream sa mor, nu mai puteam suporta durerea de fata și de cap. Vreau sa spun ca atât înaintea intervenției, cât și după, aveam dureri constante atât de intense, incat adormeam involuntar pentru 2ore noaptea și apoi ma trezeam iar de la dureri. După operație îmi era frica sa nu mor în somn, fiindcă ma trezeam brusc cu palpitații și sinteam ca ma sufoc. Tot chinul a durat din 17 pana în 25 luna lui iunie. De când m am externat pana la data de 23 noiembrie, nu am mai avut mobilitate la ochi în sus și în jos. A urmat o perioada foarte dificila atât emoțional, cât și financiar, multe deplasări prin alte orașe in căutarea unui medic competent de specializare chirurg plastician pe orbită și altul de oftalmologie care sa formeze o echipa pentru cea de a2a operație. În data de 23 am fost operata a2a oara, constatările medicilor asupra primei operații fiind: plăcută de titan de mărime gresita(mai mica decât trebuia pentru ochiul meu), mușchiul prins în fractura( de acolo și lipsa mobilității), ochiul băgat în orbită, ochii nefiind simetrici, o inegalare sesizabila cu ochiul liber, plus o taiatura sub ochi irelevanta, fiindcă la cea de a2a operație nu a mai necesitat o alta incizie. Pe lângă asta, prima operație fiind realizata prin sinusuri, având cusatura și în gingie. În prezent sunt în recuperare la domiciliu, însă ochiul nici acum nu are mobilitate, mușchiul fiind foarte fibrozat în urma primei operații, din cauza faptului ca a fost prins în fractura timp de aproape 6 luni. În urma consultului postoperator, mi s a menționat faptul ca șansele sunt 50/50 ca mușchiul fie se reface și capăt treptat mobilitate, ori se va interveni a3a oara chirurgical pentru o operație de strabism.
Întrebarea mea este: Pot da în judecata primul medic care habar n a știut sa ma opereze? Este caz de malpraxis? (operație efectuata în spital, nu la privat!)