avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Activitate randomjoker

Activitate randomjoker

""Dacă decedează soțul primul, mama dvs va moșteni 5/8 din mașina și apartament, iar 3/8 ii vor reveni fiicei vitrege.
La decesul mamei, dvs veți moșteni întreaga sumă de la bancă și 5/8 din mașina și apartament.
Sora vitrega va moșteni 3/8 din mașina și din apartament.""

Sunt confuz, daca decedeaza sotul primul si fiica lui primeste partea din mostenire, apoi cand decedeaza mama mea, fiica vitrega primeste din nou o parte ?!

Iar pentru cealalta situatie o sa dau exemplu concret: daca mama mea decedeaza prima iar eu nu doresc sa am nici o pretentie de mostenire cat timp sotul ei traieste; afecteaza cumva timpul trecut situatia de dezmostenire, cand acesta decedeaza ? de exemplu peste 10 ani de la decesul mamei ? Multumesc anticipat pentru lamurire!
Buna, se da situatia urmatoare: mama mea s-a recasatorit dupa nasterea mea cu alt barbat (care are o fiica dintr-o casatorie anterioara) Aceastia au dobandit impreuna dealungul timpului un apartament. Ce se intampla cu apartamentul care e pe numele tatalui meu vitreg, daca mama mea moare; cu contul bancar al mamei la care el e imputernicit si cu masina de pe numele mamei ? In special in situatia in care eu nu doresc sa "il scot afara din casa" si nu pretind drepturi la automobil cat timp traieste el. Cum se vor imparti bunurile intre mine si fiica lui, dupa decesul lor, in ordinea aceasta?