avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Activitate iulia.22

Activitate iulia.22

Okay, deci trebuie să mergem la consulat pentru procură. Aceasta va fi redactată doar în limba română? Există un model pe care l-aș putea arăta celor de la consulat? Sau nu e nevoie? Mulțumesc din suflet pentru ajutor!
Bună, Mihail! Mulțumesc frumos pentru răspuns! Eu locuiesc în România și banii îi voi folosi pentru niște servicii medicale. Inițial, am crezut că îmi poate transfera pur și simplu banii în cont, dar bine că am făcut puțin research și am aflat de impozitarea sumelor peste 25.000 de lei. Eu mă voi întoarce în România în curând, dar el nu are posibilitatea de a călători acum. Mă poate împuternici pe mine pentru contract?

MihailZC a scris:

Bineinteles, puteti veni in Romania pentru incheierea actului. La fel, puteti merge la consulat sa incheiati procuri prin care imputerniciti (amandoi) o persoana sa incheie contractul de donatie in Romania. Dar cel mai simplu este sa mergeti la un avocat in New York care sa va redacteze un contract de donatie pe care sa il ateste in vreun fel sau altul (pentru ca legea americana, a locului, nu prevede vreo obligativitate privind forma contractuui) iar apoi, in functie de necesitate puteti cere la consulat apostilarea acestui contract. Unde sau in ce scop doriti sa folositi actul?

Mă aflu momentan în vizită la iubitul meu american, în New York. El dorește să îmi facă un cadou în bani ce depășește suma de 25.000 lei. Cum putem încheia un contract de donație pentru a evita plata impozitului? Mulțumesc frumos!