avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Activitate Costan Radu Stelian

Activitate Costan Radu Stelian

Răspuns la discuția Dauna totala RCA
Multumesc de raspuns, Nu nu este vorba despre acei asiguratori. chiar din contra dupa toate asteptarile si a prietenilor care cam toti au spus ca sa nu imi fac probleme chiar imi fac si sunt mai slabi ca restul dupa parerea mea. Ca si raspuns inca nici azi nu am primit un raspuns dupa o luna de la accident. Dauna a fost pe 17 Feb, azi 19 martie inca nu am nici un raspuns doar din auzite ca e dauna totala.

Iar daca suma trimisa de ei este mica si eu doresc sa ma duc in judecata, cheltuiala de judecata va fi platita de asigurator chiar si in cazul in care pierd?
Salut, vin cu o intrebare legata de dauna totala RCA. Acum 2 saptamani masina mea a fost avariata in parcare de catre un conducator auto. In accident au fost implicate 3 masini si totul se desfasoara normal cu politia si acum cu asiguratorul.
Am vorbit cu constatatorul care mi-a spus ca dosarul meu de dauna este luat ca si dauna totala iar ca masina mea ar fi evaluata la ~5900 euro iar doar daunele exterioare depasesc 6500 euro (nu am primit inca nici un document doar sume transmise prin telefon).
Problema mea este ca daca ar fi reala acea suma as primii undeva la 4400 euro daca pastrez epava iar pe internet nu gasesc masina asemanatoare cu mai putine dotari ca si a mea sub 7000 euro. Mentionez ca problema cea mai mare ar fi ca inainte cu 2 saptamani de accident am schimbat tot la ea (distributie + filtre) tot...

Intrebarea mea este ce pot face in acest caz? Pentru ca nici nu pot repara masina cu acei bani si nici nu pot cumpara alta. Am intrebat mai multa lume, uni spun ca pot da firma de asigurari in judecata, altii spun ca pot sa dau vinovatul in judecata iar altii spun ca daca ii bag in judecata ar fi foarte riscat pentru ca costurile de judecata ar fi mai mari ca suma ceruta pentru daune.

Cum se poate intr-un accident in care sunt partea vatamata cu o masina pe care nu o gasesti sub 7000-7500 euro sa iti ofere ~4500 pe ea?

PS: Aceasta intrebare este adresata ca si informatie inainte sa primesc raspunul de la asigurator. Nu am mai fost implicat in asa caz si nici prietenii / familia nu au mai avut probleme cu daunele RCA asa ca doresc sa ma informez inainte sa primesc un raspuns de la asigurator.
Răspuns la discuția Platforma MarketPlace Globala
Am apelat la cativa avocati dar din pacate nu cunosteau domeniul "Paypal" tot ce doresc sa fac era inteles dar cand am introdus termenul de "plata paypal" nu puteau sa imi dea un raspuns pentru ca nu cunosc platforma. Am apelat si la un avocat gasit pe internet care avea idee de Paypal dar dupa prima sesiune de intrebari principale pe care le-am avut si pe care le-am lamurit partial apar alte intrebari si se cer mai multi bani. Si sa ajung la un cost de mii de lei doar pentru niste intrebari / lamuriri mai bine nu.

Multumesc de raspuns
Buna ziua,

Doresc sa construiesc un site (marketplace) pe o platforma unde pot vinde mai multi oameni. Adica eu construiesc site-ul, il promovez iar persoanele pot face un cont de vanzator pe care adminul adica eu il pot accepta sau refuza sa posteze produsele proprii. Platforma are legatura cu jocurile adica se vand resurse digitale iar resursa mea ar fi din comision adica pot seta un anumit comision pentru fiecare vanzare. Ideea este ca atunci cand un produs este vandut toti bani intra in contul meu de paypal iar vanzatorii produselor primesc la sfarsitul luni toate veniturile din comisioanele lor. Un fel de EMAG dar pentru toate tariile.

Intrebarea mea este: Cum pot face acest lucru legal? Eu am o firma prin care ma ocup de site-uri web, platforme web.. Cum pot sa arat statului ca eu de exemplu: Incasez 10$ dar venitul meu este 20% adica 2$ si ca platesc 8$ vanzatorului de pe site-ul meu? (Mentionez faptul ca site-ul este global adica oameni pot fi din orice tara)

Mulțumesc anticipat!
Am inteles, dar in acest caz inseamna ca eu trebuie sa scot din bani mei personali pentru a platii site-ul firmei? Intrebarea mea principala este cum pot eu sa transfer acest "domeniu" pe firma pentru a fi platit de firma si a fi trecut la "cheltuieli"
Nu cred ca nu sunt "proprietate". Fiecare domeniu are un detinator, nu pot eu sa imi asum ca detin google. In plus plata domeniului poate fi scazuta pe firma in timp ce pe persoana fizica nu.
Buna ziua,

Cum procedez legal dacă am un domeniu web pe persoana fizica și si vreau sa le folosesc pe persoana juridica. Nu doresc sa le transfer din “proprietatea mea “ ca persoana fizica” ci doar sa cedez cumva firmei dreptul de a le folosi.
Jumatate din oamenii intrebati spun ca domeniul trebuie sa fie in posesia firmei iar jumatate ca este ok sa fie si pe persoana fizica. Dar in cazul in care firma incaseaza venituri de pe urma domeniului web, cum se justifica venitul respectiv ?
Mentionez ca domeniul este .com nu .ro

Mulțumesc anticipat!