Mentiuni in cartea funciara a unui apartament ( dreptul de preemtiune )
Buna ziua,
Recent am achizitionat un apartament situat in cadrul unui Complex Rezidential iar in contractul de vanzare-cumparare am vazut mentionat dreptul de preemtiune al vanzatorului(persoana juridica).
1. Este o clauza abuziva?
2. Se practica acest timp de metoda in general? Stiu ca exista si o lege care specifica astfel de lucruri fara mentiuni in contractul de V-C.
3. A mai cumparat cineva apartamente cu aceste conditii?
5. In cazul in care doresc sa vand apartamentul, trebuie neaparat sa am un cumparator pentru a anula dreptul de preemtiune? Sau pot publica un anunt si in acelasi timp sa informez si preemtorul cu privire la acest lucru?
Aceasta clauza mi se pare o ingreuneaza procesul de revanzare ulterioara pentru ca trebuie sa astept 45 de zile raspunsul preemtorului.
PS: Din partea dezolvatorului mi s-a comunicat faptul ca toata lumea a semnat acest drept de preemtiune, dar rasfoind extrasul de carte funciara am observat aceasta mentiune doar in dreptul contractului meu.
Iar intrebarea este: In extrasul de carte funciara, ar trebui sa vad acest drept semnat si in rubricile vecinilor? Sau este normal sa vad acest lucru semnalat doar in dreptul contractului meu? Sunt date confidentiale si din acest motiv nu sunt afisate? Sau am fost pacalit?