avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Activitate GASMANEA

Activitate GASMANEA

Răspuns la discuția Amenda formular PLF
O să întârzie amenda, dar de venit tot vine. Plicul se întoarce la DSP și se procedeaza la trimiterea agenților la domiciliu că sa vi l înmâneze. De data când îl primiti, prin posta sau înmânat la domiciliu, decurge termenul de contestație sau de plătit jumătate din amenda. Oricum, un exemplar al procesului verbal va merge pentru debitare la Primăria de domiciliu. Vezi art 25,26 și 27 din OF 2/2002 privind regimul juridic al contraventiilor.

Ovidutus a scris:

azi a primit si sotia amenda ... cu cateva zile interziere.
Ce se intampla daca nu ridic amenda de la posta ?

pe ghiseul.ro . Poti plati si daca ai cont si daca nu. E usor. Trebuie sa pui in atasament procesele verbale si copia plicurilor, ca sa ai justificare. Daca esti in 15 zile de la stampila postei, platesti jumatate din minim.
Posibil, dar daca nu imi raspund, ii pot da în judecată pe contencios administrativ (LEGE 554 02/12/2004) si pe legea petitiilor (ORDONANȚA nr. 27 din 30 ianuarie 2002 privind reglementarea activității de solutionare a petitiilor). In 30 de zile sunt obligati sa imi dea un raspuns.
Aplictia STS nu permitea completarea formularului cu mai mult de 24 de ore de data biletului de avion. Eu am vut sa fiu cu totul pus la punct si aplicatia nu mi-a permis completarea.....
Pai daca au totul in sistem si totusi amenda a venit? Sunt in situatia in care am avut pasaport, test PCR valabil, certificat digital Covid, PLF completat in aplicatie si salvat digital in telefon..... Cum poate statul sa mai fure de la om cand omul respecta legea? Cum sa dau statului jumatate din amenda, cand in PVCC nu scrie clar daca amenda este 2000 sau 3000 lei si nici daca se plateste jumatate? In pvcc nu scrie nici unde contesti procesul verbal. In mod normal, cf. art 16 din OG 2/2002 este obligatoriu sa se mentioneze locul faptei si instanta careia trebuie sa te adresezi pentru contestatie. In pvcc nu scrie prin ce punct de frontiera am intrat...... Deci, din punctul meu de vedere este nul de drept. Dar asta nu ma scuteste de al contesta in Instanță.... Prin contestarea procesului verbal se suspenda obligatia de plata a amenzii pana la finalizarea judecatii. In functie de instanta....PVCC se anuleaza sau se hotaraste plata amenzii. Sa avem succes zic, si sa speram ca totusi se vor anula, asa cum s-a procedat si in cazul amenzilor de nepurtare a mastilor, de la inceputul pandemiei.
Puteti achita taxa pt timbrul judiciar pe ghiseul.ro . 20 lei pt fiecare. Si contestarea PVCC se face tot individual.
M am confruntat cu aceeasi problema, din pacate. Dupa ce am epuizat toate telefoanele posibile, m am dumirit ca lupta cu statul nu mai poate fi evitata, Deci, am contestat procesul verbal la judecatoria de domiciliu si am cerut anularea acestuia pentru ca in conformitate cu art 16 din OG 2/2001 este obligatoriu a se mentiona data si locul comiterii faptei, lucru ce nu este completat in procesul verbal de contraventie. Am atasat toate documentele doveditoare in apararea celor spuse si am trimis totul pe mail, deoarece lucrez in alt judet decat cel de domiciliu. Am notificat STS pt ca nu mai pot accesa din aplicatie formularul PLF . Acum......astept!