avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Activitate Ana_Mun

Activitate Ana_Mun

buna ziua. am urmatoarea situatie: mama mea are in proprietate un teren extravilan (pauni + vii) fara cadastru. a contactat un topometrist cadastrist pentru efectuarea documentatiei. intrucat o bucata de teren se suprapunea cu a altui proprietar, initial, ni s-a spus ca e nevoie sa mergem in instanta. asta s-a intamplat in anul 2008. am reluat discutiile de curand cu acelasi cadastrist, a refacut masuratorile, ne-a spus acelasi lucru ca se suprapune o suprafata din teren. am inteles ca nu mai este nevoie sa mergem in instanta, ca se poate da o declaratie notariala de renuntare la suprafata respectiva si se face cadastrul si intabularea pe suprafata din masuratori. ma intereseaza in acest moment care sunt drepturile noastre:
1. putem solicita primariei din satul respectiv sa ne dea echivalentul suprafetei care se suprapune in alta parte? greseala a fost a lor
2. cum pot afla daca s-a depus documentatia pentru obtinerea cadastrului? cadastritul spune ca pe o bucata din teren a facut cadastrul. dar noi nu avem niciun numar de dosar, nici de carte funciara ca sa pot scoate u extras. actele (mai putin titlul de proprietate) sunt la cadastrist, care nu e foarte cooperant
Multumesc anticipat pentru raspuns