Buna ziua, sunt cetatean roman si american. Am locuit/locuiesc si am lucrat in SUA timp de saisprezece ani si intentionez sa ma stabilesc in Romania pentru urmatoarea perioada.
Am si locuinta in Romania la care am revenit frecvent si detin atat Carte de Identitate cat si Pasaport romanesc ambele valabile, care mentioneaza resedinta in Romania.
Pentru repatriere, in vederea introducerii in Romania a bunurilor personale cu scutire vamala, conform Regulamentul (CE) Nr. 1186_2009 al Consiliului UE, trebuie sa adresez catre Ministerul Afacerilor Interne – Directia Generala de Pasapoarte un formular de cerere pentru scutire taxe vamale care necesita completarea exclusive a datelor din Cartea de Identitate.
Prin aceasta cerere solicit eliberarea unei Adeverinte din care sa rezulte perioada cat am avut domiciliul in strainatate, necesara la Directia generala a Vamilor.
Va rog sa imi raspundeti daca in cazul meu in care detin acte romanesti valabile cu resedinta in Romania dar pot face dovada ca am locuit si domiciliat in SUA cu documente legale pot beneficia de scutirea de taxe vamale la repatrierea bunurilor personale.
Va multumesc!