avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Activitate Fpc1

Activitate Fpc1

Buna dimineata,

Ma confrunt cu urmatoarea problema: de ceva timp Team Managerul meu imi da un volum de munca, din ce in ce mai mare, si practica un stres comunist de a ma intreba aproape la fiecare ora daca am terminat. Asta impreuna cu o atitudine de sictir, din partea lui, atunci cand ii solicit ceva, adica ignorare totala. Citeste ce ii scriu legat de serviciu si, drept raspuns imi mai cere sa fac altceva in plus.
Astazi nu am mai reusit sa imi iau pauza. Nu ar fi prima data. In timpul asta pe altii ii menajeaza pe tot felul de criterii de pupat unde nu trebuie.

Vineri mi-a planificat un meeting online, banuiesc ca despre faptul ca i-am atras atentia ca nu pot face trei lucruri in acelasi timp. Am facut-o intr-un mod civilizat si nu ca un refuz, ci cerandu-i sa decida ce are prioritate, ca nu le pot face pe toate.
Banuiesc ca scopul meetingului este de a ma "pune la punct" sau chiar a oficializa o problema de conduita etc din partea mea. O inscenare "ca pe vremuri", ,ca sa zic asa, eu nerefuzand vreodata sa fac ce mi s-a cerut sau sa muncesc suplimentar.

Ma gandesc sa trimit un mail la HR in care sa le aduc la cunostinta toate nemultumirile pe care le am la adresa lui, intemeiate si cu argumente. In urma meetingului online nu o sa am nicio dovada si va fi tardiv sa ma mai plang de el, mai ales daca la meeting va fi si cineva de la HR (nu m-ar mira). Depinde cat de departe va merge cu regia.

Singura temere este daca angajatorul ma va avea "in vizor" cu o eventuala concediere. Nicio companie nu ar lua apararea unui angajat sclav in detrimentul stapanului care ii munceste sclavii. Imi imaginez ca plangandu-ma de Team Manager compania ma va cataloga drept un "element negativ" etc. In fond la HR lucreaza tot oameni, unii cine stie cu ce mentalitati sau prietenii.

Imi puteti spune, va rog, daca acel email ar fi o dovada in instanta pentru a contesta o concediere ulterioara? Nu abuziva, ca nu ar face o companie mare o astfel de greseala, ci una legala - cu preaviz, cu respectarea CIM, pe simplul motiv "nu mai avem nevoie de tine", desi ei nu vor desfinta postul meu, ci ar angaja pe altcineva..
Daca respectivul Team Manager ma va uri de moarte, ceea ce ma astept, si va gasi la HR "intelegerea" de a ma concedia, ma ajuta cu ceva ca ma plang in prealabil, in scris, despre el si implicit despre companie, ca doar si el munceste tot ca angajat si ceea ce face este in numele angajatorului?

Este exclus sa reusesc sa rezolv ceva amiabil cu el deoarece imi ignora orice solicitare. Pe termen lung solutia este un alt job, dar asta nu se intampla de pe o zi pe alta.

Cum ma sfatuiti sa procedez cel mai bine din punct de vedere legal pentru a avea o minima sansa sa contracarez scenariul concedierii avandu-l pe el ca regizor?

Va multumesc anticipat pentru orice sfat.