avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Activitate Sagetatoarea

Activitate Sagetatoarea

Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine a scris:

Buna ziua,

Potrivit prevederilor legale este obligatorie inmanarea certificatului fiscal la momentul incheierii contractului de vanzare-cumparare, sanctiunea fiind nulitatea absoluta acestuia. La acest moment,intrucat nu detineti certificatul de rol fiscal si practic, nu puteti intra in proprietatea autovehiculului,puteti solicita instantei de judecata, ori, obligarea vanzatorului la predarea acestuia, ori, constatarea nulitatii absolute a contractului incheiat si restituirea sumelor de bani achitate.

Av.Jasmine Oancea

Bună ziua
Va mulțumesc pentru răspunsul acordat. Mai am o intrebare: dacă am găsit vânzătorul mașinii care e ultimul înscris în talonul și certificatul mașinii, pot încheia cu el un act de vânzare cumpărare, el în prealabil sa anuleze actul de vânzare cumpărare făcut cu cel care nu a înscris mașina la fisc? Menționez ca vânzătorul a predat certificatul fiscal cumpărătorului cu care a făcut contractul dar nu sunt eu acela. Dețin mașina fără certif. fiscal și fără înstrăinare dobândire. Cumpărătorul final nu a predat certif. fiscal la Primăria de care aparține,nefigurand în carte și talonul mașinii.
Am cumpărat o mașină fără act de vânzare cumpărare. Dețin certificatul și talonul mașinii. Ultimul proprietar al mașinii a predat fiscalul celui care a cumpărat-o cu acte. Mașina nu a fost înscrisă fiscal de acesta, la primărie. Nu dau de cumpărător, dar am dat dde vânzător care i-și vrea, după aproape un an, numerele
Cum pot rezolva problema?