avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Activitate Ianina Pro

Activitate Ianina Pro

Bună seara! Din anul 2006 sunt titulara pe catedra de limba romana dintr-o școală din Penitenciar, acea școală avea personalitate juridică atunci. Acum acea școală a devenit structură a unei scoli speciale. În urma perioadei de izolare din aprilie - mai 2020, cand activitatea s-a desfășurat prin fișe de lucru trimise către adresa de e-mail a biroului de educație din Penitenciar, mi s-a reproșat că am fost foarte dezorganizata, că am suprasolicitat casuta de e-mail cu prea multe e-mail-uri, lucru care e adevărat, deoarece atunci nu știam ca pot atașa mai mult de 3 materiale per e-mail. Ar trebui să adaug că în acea perioada am suferit o tulburare psihica și că am trimis 2 e-mail-uri în care spuneam chestii ce nu aveau caracter profesional, ci personal. Ideea e că am fost internata pt 24 de ore la spitalul de Psihiatrie, mi s-a prescris un tratament pe care l-am urmat timp de 6 luni cum mi-a fost recomandat. În prima parte a lunii iulie 2020 sunt chemată la secretariatul scolii și mi se înmânează o hârtie trimisa de către conducerea Penitenciarului prin care mi s-a adus la cunoștință că în anul școlar 2020-2021 voi avea aviz negativ în ceea ce privește accesul în Penitenciar. Ca sa mă justific, eu am fost sinceră și am trimis biletul de ieșire din spital însoțit de o adeverință de la medicul de familie din care reieșea că urmam tratamentul. De asemenea, am trimis și un memoriu prin care îmi ceream scuze și făceam apel la cei 12 ani în care mă implicasem foarte mult în activitățile curriculare și extracurriculare pe care le coordonasem. Nu am primit niciun răspuns și din vina mea, deoarece nu mentionasem o adresa de e-mail la care să mi se trimită un răspuns. La sfârșitul lunii august m-am înscris în audienta la directorul adjunct, am fost primită pt a mi se spune că nu mi se permite accesul, mai ales ca avusesem acea internare la Psihiatrie. Eu am spus ca aveam adeverința de la medicul psihiatru prin care se spunea că sunt apta pt a preda. Nu au vrut să vadă adeverința. Ideea e că, fiind pe ultima suta de metri, a trebuit să accept un post de profesor- educator în școala speciala de care aparținem, post obținut prin detașare pe un an. În toamnă, adică în septembrie 2021 nu mi-am imaginat ca va fi refuzat tabelul de acces cu profesorii ce urmau să predea în școala din penitenciar, din cauză că era numele meu în acel tabel. Revin cu mențiunea că în anul 2020 mă anunțau că îmi refuză avizul pozitiv pt anul școlar 2020-2021. Deci în toamnă, nici nu se sinchiseau să mă anunțe dacă nu vedeau numele meu. Se bazează pe o lege prin care își rezervă dreptul de a da sau nu aviz pozitiv profesorilor angajați de către ISJ. Ideea e că nu au niciun argument în ceea ce privește profesionalismul meu, eu având gradul I și problema psihică a fost trecătoare, eu am lucrat de atunci pe postul din școala speciala..Pentru anul viitor nu am un răspuns din partea lor, dar am o bănuială de 99 de procente că va fi tot un aviz negativ. Întrebarea este dacă e legal și moral ceea ce au făcut cei din Penitenciar unui profesor titular. Ar fi vreo posibilitate sa fiu trecută în restrângere de activitate? Știu ca nu îndeplinesc condițiile, dar dacă nu mi se permite să fiu pe post, nu știu cum ar trebui să procedez. În orașul meu, posibilitatea pretransferarii pe ore de limba română nu există, deoarece nu sunt posturi libere. Nu pot sta la nesfârșit pe detașări, varianta de a fi detasata pe post de profesor educator într-o școală specială nefiind o opțiune agreată de mine și nici nu cred că va mai fi post liber anul viitor. Varianta de a mă detasa pe un post de limba romana sau limba franceza este viabila atâta timp cât voi participa în prima etapa de detașare. Asta ar presupune un răspuns din partea Penitenciarului. Aș avea vreo șansă de a reveni pe postul meu dacă i-aș da în judecata? Nu înțeleg cum i se poate elimina unui om dreptul la titularizare pt o perioadă nefastă din viața sa.