Buna ziua. Trebuie sa mentionez ca toata situatia sa petrecut in Grecia in 2015, tara unde era stabilit domiciliul meu si inca este iar persoana acuzata a decis dupa o neantelegere sa revina in Romania cu aceasta masina fara sa faca transferul in acte de pe numele meu pe numele ei. In unele discutii telefonice pers acuzata mentiona ca va inmatricula masina in Ro dar fara ca eu sa fiu acolo ( nu stiu exact cu m putea sa reusesca lucrul asta din moment ce eu ca proprietar in acte nu eram la fata locului si nu exista nici o imputernicire semnata de mine care sa ma reprezinte). Am incercat sa ajung la o intelegere pt a radia masina dar nu am reusit. M-am lovit de rautate si nepasare. In Grecia ca si in Ro de altfel cred, ca sa poti radia o masina trebuie sa ai actele masinii si numerele de inmatriculare dar si toate datoriile emise pt masina platite la zi iar eu nu am aceste lucruri. Dar desigur ca in sistemul de stat grecesc sunt toate datele mele. Situatia dureaza de cativa ani, si in tot acest timp nu sa platit nimic pt masina, din ce stiu eu, exceptie face o taxa restanta din 2016 de 450€pt care statul grec ma contactat pe mine anul acesta. Asi vrea sa nu se ajunga la instanta neaparat pt ca ma gandesc ca totul poate fi foarte costisitor dar sincer nu stiu care e cea mai buna alegere in cazul meu. Va multumesc mult pt sfaturi. O zi buna
gi-jane2 a scris:
revendicati masina in instanta daca tot e masina dvs cu numele si daca zice ca e a ei, sa cereti sa se faca actele pe numele ei si sa isi plateasca datoriile. Sau puteti cere sa se constate ca e a ei in realitate si sa isi plateasca datoriile si sa o inmatriculeze pe numele ei.
sau varianta mai scurta, o amenintati ca o radiati din circulatie.