Va rog sa ma ajutati cu un raspuns, pentru ca cei de la politie nu stiu sa imi raspunda, desi am intrebat la doua servicii rutiere din doua judete diferite.
Am permisul suspendat din 22.01.2022 pentru viteza, iar in 24.01.2022 am depus dovada cu drept de circulatie spre a fi inlocuita cu o dovada fara drept de circulatie pentru a putea sustine mai rapid examenul pentru reducerea perioadei de suspendare. Pe 01.02.2022 am sustinut examentul pentru reducerea perioadei de suspendare, iar calificativul este Admis Testare 15p. Am trimis cererea prin care solicit reducerea perioadei de suspendare, cerere care a si fost aprobata. Practic pe 24.02.2022 ar trebui sa pot ridica permisul, doar ca politia rutiera sustine ca permisul nu mi-l poate da decat dupa inca o luna de asteptare, adica pe 26.03.2022, pentru ca a intrat in vigoare Ordonanta 1 din 27.01.2022, ordonanta prin care reducerea perioadei de suspendare este de o treime si nu la 30 de zile asa cum a fost pana acum.
Ordonanta se aplica inclusiv pentru procesele verbale intocmite inainte ca aceasta sa intre in vigoare?
Pentru speta de mai sus, a intrat deja in vigoare ordonanta respectiva sau va intra pe 26.02.2022?