avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Activitate Victor1965

Activitate Victor1965

Acum am inteles, multumesc.
Sunt citat la Directia de Investigari Criminale - intrebarea despre crima organizata a fost din cauza faptului ca eram oarecum nelamurit de diferenta dintre acestea. Sa inteleg, ca nu e acelasi lucru. Nu ca ar schimba cu ceva situatia, insa, incercam sa ma conving, totusi, ca nu e nimic grav, intrucat sunt citat ca martor. Deja faptul ca ati mentionat ca se poate schimba imediat calitatea, m a speriat si mai tare.
Nu pot sa fac nicio conexiune, oricum.
Singurele lucruri la care ma pot gandi sunt:
1. Un dosar penal - care s a judecat in urma cu aproximativ 12 ani - in urma caruia am primit o pedeapsa mica cu suspendare.
Iar 2. Alte probleme in afara de nefericitul eveniment, de a lungul vietii de aproape 60 de ani au fost cu bancile, creditorii, intarzieri de plata, penalizari, etc.
Sansa sa merg insotit de avocat e destul de mica deoarece sunt in imposibilitate financiara de a angaja unul. De aceea, am apelat la raspunsurile dumneavoastra pe intelesul tuturor, pentru care ca multumesc din nou.

Madalina Pascu a scris:

In primul rand, citarea dvs. ca martor nu inseamna ca ati facut ceva ci ca eventual ati asistat sau aveti cunostinta despre ce au facut alte persoane. Desigur nimic nu exclude ca dupa audierea dvs. sa va fie schimbata incadrarea din martor in suspect, daca din probele existente rezulta ca ati participat in vreun fel la savarsirea infractiunii. Crima organizata poate presupune printre altele constituirea unui grup infractional organizat , o retea de infractori si paleta de infractiuni de mai sus. De aceea, este recomandabil sa va prezentati impreuna cu un avocat care sa va asiste pe parcursul audierii dvs.

Imi cer scuze, cred ca nu am inteles ce ati relatat mai sus. Sunt putin confuz, intrucat in mesajul precedent ati mentionat, va citez
“ Direcţia de Investigaţii Criminale are în competenţă combaterea infracţiunilor contra persoanei, patrimoniului, avutului public, autorităţii, precum şi a celor care aduc atingere unor relaţii privind convieţuirea socială, excepţie făcând cazurile din sfera crimei organizate.”
Ulterior, imi spuneti “ Crima organizata poate presupune printre altele constituirea unui grup infractional organizat , o retea de infractori si paleta de infractiuni de mai sus.
Directia de Investigatii Criminale este acelasi lucru cu Crima Organizata?
Multumesc frumos, din nou.

Ionut.ion a scris:

O definite a crimei organizate gasiti mai jos.
Cercetarea cazurilor de acest fel intra in atributiile DIICOT
[ link extern ]

Vă multumesc frumos pentru raspunsuri.
Bineinteles, voi afla cu adevarat obiectul care face cauza dosarului abia la fata locului; intrebarile si ajutorul pe care l am cerut (pe care apreciez fiindca mi l ati oferit) au avut scop personal informativ intrucat m am gandit ca poate ma va ajuta sa inteleg situatia cu care ma confrunt. In continuare in mintea mea este un amalgam de ganduri, nu reusesc sa gasesc nicio legatura cu mine intr un asemenea context.

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua,
Direcţia de Investigaţii Criminale are în competenţă combaterea infracţiunilor contra persoanei, patrimoniului, avutului public, autorităţii, precum şi a celor care aduc atingere unor relaţii privind convieţuirea socială, excepţie făcând cazurile din sfera crimei organizate.
Dupa cum observati, aceasta directie are o paleta foarte larga de competente. Nu va ramane decat sa va ganditi dvs. despre ce ar fi vorba sau sa aflati la fata locului.

Multumesc!
Tocmai acesta este motivul pentru care am intrebat, paleta larga de competente.
Credeam ca nu citesc unde trebuie.
Daca nu va deranjeaza, puteti sa ma ajutati sa inteleg care este de fapt “sfera crimei organizate”? Acesti termeni ma depasesc.
Referitor la faptul ca as putea sa ma gandesc despre ce este vorba, niciun rezultat. Cu siguranta ma voi lamuri la fata locului.
Am spus si in mesajul precedent,esi nu am facut nimic, sunt putin speriat.
Buna ziua,
Astazi am primit un apel telefonic de la un anume X, care s a prezentat a fi din cadrul IGPR si care urmeaza sa imi aduca la cunostinta ca sunt citat in cadrul Directiei de Investigatii Criminale, la data X, ora X, in calitate de martor in dosarul XXXX/P/2019. ( al Parchetului de pe langa Înalta Curte de Casatie si Justitie)
In mod obligatoriu ma voi prezenta, sunt un om de buna credinta.
Intrebarea mea este, cu ce se ocupa aceasta directie? Despre ce obiect sau cauza a dosarului poate sa fie vorba?
Am cautat pe google structura si organizarea acestei Directii, insa nu m am lamurit.
Directia de investigatii criminale din Bucuresti, suna atat de general si recunosc sunt putin speriat chiar daca nu imi trece prin cap nici o situatie de acest gen cu care sa ma fi intalnit.