Promisiune vanzare cumparare imobil
In noiembrie 2020 am incheiat in calitate de cumparator o promisiune de vanzare cumparare a unui imobil cu termen de predare in iulie 2021. Pana la data predarii mi-am achitat obligatia de a achita 90% din pret. Promisiunea de vanzare a inclus plata in trei rate ultima de 10% la incheierea contractului de vanzare si predarea documentelor cadastrale.
Exceptand clauza de retragere din contract cu pierdere a avansului nu au existat alte clauze panalizatoare pentru vanzator.
Vanzatorul nu a fost gata la timp lucurarile intarziind. In prezent blocul, imobilul este gata insa vanzatorul amana receptia finala, suplimentand proiectul ( inca un etaj, lift, modificari spatii comerciale etc) si asteptand alte autorizatii de constructie de la primarie.
Este dispus sa faca un contract de permitere acces in spatiu dar nu doreste inca incheierea contractului de vanzare cumparare. Mentionez ca aproximativ 90 % din locatari s-au mutat deja in acesta forma.
Ma intereseaza ce risuri pot fi pentru mine ca si cumparator si ce actiuni ar trebui intreprinse pentru a-l obliga sa incheie contractul de vanzare - cumparare. Vanzatorul nu este dsipus sa suporte un discount ptr intarziere si nici sa acorde o dobanda la suma achitata deja.
Multumesc
O societate comerciala poate vinde un activ ( teren) la un pret subevaluat?
Ex. a achizitionat un teren cu 300000 Euro si doreste sa-l vanda unui acionar cu 10000 Euro. Se considera infractiune?