Cum procedez in situatia urmatoare?
Am lucrat la o clinica timp de o luna si jumatate (02.01.2022 - 15.02.2022) in Bucuresti. Am cerut sa mi se faca contract de munca pentru a fi asigurat din multe perspective plus imi trebuie adeverinta de salariat la facultate. Mi s-a comunicat in aceasta maniera "lasa sa vedem cum te descurci, noi intre timp ne ocupam de asta". Fiind printre primele job-uri si la inceput de 'viata', nu aveam idee cat de mult dureaza sa intocmeasca un astfel de contract. Dupa care, pe data de 15.02 am decis sa plec caci nu voiam sa prind un control la care sa fiu expus si surprins. Plus sunt multe nereguli pe casa de marcat unde oricand, oricine putea sa faca o sesizare la ANAF - unde ei puteau sa ma intrebe daca am contract, de fel.
In ziua respectiva, m-a pus sa semnez o demisie si salariul mi s-a comunicat ca mi-l da la sfarsitul lunii. Bineinteles ca la sfarsitul luni, am incercat sa contactez si fara un succes.
In acest caz, se poate face o sesizare la ITM? Drept dovezi am conversatiile cu administratori/angajati, cateva poze in clinica(respectiv cu mine), condica de prezenta. Nu doresc sa apelez la asemenea mijloace dar nu mi se pare cinstit sa te folosesti de nestiinta tinerilor care abia care incep in 'viata'.
Va rog frumos sa ma ajutati cu orice fel de informatie legala si ce as putea face!