Bună ziua,
Sunt directorul executiv al TAC.social din Cluj-Napoca, o asociație de medicină veterinară socială. Am scris o cerere de finanțare/ proiect, pe care urmează s-o depunem la primăria Cluj, pentru medicină veterinară la Pata Rât. Am avut o întâlnire cu șeful serviciului Finanțări nerambursabile, în care ni s-a spus că va fi cel puțin o problemă cu proiectul nostru, și anume: serviciile veterinare vor fi făcute de/ la cabinetul nostru veterinar, care e un SRL, deci o entitate „pentru” profit.
Doar că (și aici, mi s-a părut că domnul nu înțelegea ce explicăm noi):
1. Cabinetul veterinar care va face medicina veterinară în proiect aparține integral ONG-ului, care e acționarul său unic și beneficiar al profitului, prin statut.
2. În România, un cabinet veterinar nu poate fi decât SRL, PFA, SRL-D.
În timpul aceleiași întâlniri, ni s-a spus că pentru fiecare serviciu din proiect, inclusiv cel principal, serviciul veterinar, va trebui să organizăm licitații cu cel puțin trei ofertanți, la fel ca în proiectele europene. Eu zic că asta e o bazaconie, asociația noastră e formată din medici veterinari, noi suntem asociația, noi suntem și cabinetul. Noi să facem o licitație la care să participăm tot noi?
Vă rămân foarte recunoscătoare pentru răspuns și mulțumesc în numele echipei TAC.social
Anca