Bună ziua,
Am participat la concursul de director și am obținut o notă peste 7 la proba scrisă.
Ulterior probei scrise trebuia să susțin proba orală pentru posturile pentru care am optat.
La una din școli, în urma mediei realizate de mine mă situam pe locul 3
Contracandidatul de pe locul II a făcut contestație și a căzut după mine, eu devenind locul II și el locul III.
Etapa următoarea trebuia să facem o singură opțiune dintre toate posturile, repet O SINGURĂ opțiune.
Locul 1 a optat pentru altă școală, iar eu am optat pentru postul acesta, unde candidatul de pe 3 mă contestă în instanță. Postul mi-a fost atribuit mie.
Candidatul de pe 3 contestă reevaluarea făcută și solicită eliberarea unei decizii de către Insp. Scolar prin care să fie numit el director.
În Metodologie se specifică: „Rezultatele stabilite de comisiile de soluționare a contestaților sunt definitive.
Celălalt post pentru care am candidat a rămas neocupat, eu optând pentru acest post.
Contracandidatul mai era pe locul 2 la alte 3 școli, dar nu am cunoștință dacă și-a exprimat opțiunea (1 singură) pentru vreunul dintre posturi.
am calitatea de pârât în acest proces.
Vă rog să mă sfătuiți ce trebuie făcut. Să îmi angajez un avocat, să merg la juristul inspectoratului pentru asistență?
Dacă știa că merge în instanță, de ce nu a blocat postul să nu-l ia nimeni, sau cel care îl lua să aibă cunoștință că este un post în litigiu.
Ulterior s-a dat a doua sesiune de examen, unde puteam participa iar, dacă știam că acest post este contestat în instanță
Ce excepții pot invoca?
Contracandidatul, chiar dacă era pe locul 2, nu există nicio garanție că depunea opțiunea pentru acest post. POSIBIL, observând că l-am obținut eu de pe locul 2 să conteste acum.
De altfel, contracandidatul am observat că mai are introdus pe rol un alt proces pentru a obține un alt post, la o altă școală.
Este ciudat, ca în timpul procedurii de examen să putem face o singură opțiune pentru un singur post de director, iar cel care contestă acum să aibă posibilitatea să opteze pentru două posturi în instanță.
Vă mulțumesc!