avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1041 soluții astăzi
Forum Activitate Cioplea

Activitate Cioplea

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Totusi daca se vinde apartamentul, noul proprietar se poate trezi ca in ei mai are drept de locuit cineva care are buletin pe acea adresa. Stiu ca dreptul de proprietate nu se transmite cu un contract de inchiriere, ca este semnat un PV de intrerupere contract , dar CI-ul chiriasului a ramas pe 10 ani pe adresa apartamentului. Am fost si la Politie, biroul de evidenta a populatiei si de acolo mi s-a spus ca se poate anula CI-ul chiriasului. Normal ar fi ca el sa-si schimbe adresa dar este indolent si nesimtit si n-ar face asa ceva. Probabil ca doreste sa aiba in continuare CI de Bucuresti, ca, de, a devenit Bucurestean. Pentru anularea CI-ului se fac intai niste verificari la adresa de catre politia de sector dar apoi anularea este facuta de cine? De politie sau de o instanta? Nu stiu daca merita sa-mi pierd timpul cu asa ceva, dar nici corect nu mi se pare fata de viitorul proprietar si fata de notar, ca nu-i pus in cunostiinta de cauza. Rog o indrumare.
Oare notariatul trebuie informat inainte de intocmirea actelor?
Am urmatoarea speta: am inchiriat un apartament cu contract inregistrat la circa financiara pentru care am platit impozit pe venit anual. Dupa un an de la inceperea contractului, la rugamintea chiriasului am fost la politia de sector si mi-am dat acordul pentru a-si face buletin de Bucuresti. Nu mi s-a cerut decat buletinul, fara carte funciara. Si-a facut buletin de Bucuresti, valabil 10 ani pe adresa mea. Dupa inca un an, intrucat a inregistrat restante mari la intretinere, am reziliat contractul. Semnat PV de incheiere contract si chiriasul a parasit apartamentul. Intrebare: ce probleme pot avea daca vreau sa vand apartamentul. Multumesc