avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Activitate Mihai Bertan

Activitate Mihai Bertan

Buna ziua, astazi am urcat intr-un autobuz STB R din statia Aeroport Baneasa spre aeroportul Henri Coanda. Cand am ajuns in dreptul statiei de la Institutul Meteorologic, soferul a deschis si inchis usile. Dupa, 10m mai in fata de statie, opreste din nou fix la rond sub pod, ca sa se urce niste controlori ( nu cred ca este legal ce a facut, avand in vedere ca in alte dati cand am ratat autobuze in statie, am mai mers dupa ele putin si le prindeam pe loc la semafor si imi spuneau soferii ca nu pot sa ma ia, decat din statie, dar aprent pentru controlori s-a putut…). Continuand, a mers foarte greu pana la statia de la Aleea Privighetorilor ca sa aiba timp controlorii sa verifice pana in spate, pe unde ma aflam si eu. Au ajuns la mine, mi-au cerut cartela, le-am dat abonamentul de elev si era expirat, de pe 7 martie. Le-am explicat ca nu am ajuns sa il reinnoiesc, pentru ca centrul de reinnoire de abonamente pentru elevi este aparent doar la Piata Presei…o prostie si ochestie facuta intentionat cred, avand in vedere ca toate lumea poate sa isi reincarce cu bani abonamentele ori unde mai sunt statii cu chioscuri stb. Alte dati, in zone diferite de baneasa unde mereu controlorii au fost mai tupeisti, m-au lasat controlorii in pace doar aratandu-le carnetul de elev sau ba chiar eram intrebat: Esti elev ? Da; nici nu mai scoteam carnetul si ma lasau in pace. Acum s-au tot rugat de mine sa le platesc 80 de lei suprataxa, dar nu aveam atatia bani la mine. In final, la statia de la Pasaj CFR Otopeni s-au dat jos si m-au amenintat ca o sa imi faca proces verbal si o sa imi vina prin posta. Eu am ramas in autobuz, nu m-au dat jos, nu mi-au cerut buletinul, cnp-ul sau alte date personale.

Acum am niste intrebari:
1) Pot sa imi faca proces verbal daca nu au datele mele ?( le iau ei de pe abonament cumva ?) si nu m-au pus sa semnez si nu l-au scris daca e de fata cu mine.

2) Eu m-am oferit sa le arat carnetul de elev, moment in care mi s-a raspuns urat “sa ii las in pace cu carnetul, ca eu circul cu cartela/abonament, nu cu carnetul, ca asta nu poate fi verificat !”(desi este un act cu o stampila a unei institutii pana la urma) si in plus, pe site-ul oficial STB scrie: “Suprataxa este un titlu de călătorie cu tarif special, în valoare de 80 lei, emisă în momentul controlului persoanelor care nu dețin titlu de călătorie valabil și validat SAU (vreau sa ridic atentia aici) documente care atestă gratuitatea.“ ma gandesc ca un carnet de elev se incadreaza in aceste document din moment ce oricum abonamentul e gratuit.