avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Activitate Anghelina Vasile

Activitate Anghelina Vasile

Răspuns la discuția Am Pierdut actele de la casa
Mulțumesc. Dar ce este OCPI. Cautam actele sa o înscriu la primărie dar nu le găsesc. Pentru CF trebuie sa merg la primărie?

adriandimitriu a scris:

toate documentele se pot obtine contra cost, conform legii sau prin amabilitatea emitentilor:
- daca ati intabulat casa deja, nu va mai trebuie autorizatia de construire.
- extrasul de CF il obtineti de la OCPI (20 lei, online).
- contractul de vanzare de la notar (duplicat, fireste). daca nu mai stiti notarul, aflati ca e inscris in extrasul CF.
- proiectul de la arhitect.
depinde si cat de vechi sunt.

Am Pierdut actele de la casa. Cum as putea sa le recuperez. Măcar o parte. Era contract vânzare-cumpărare, cadastru, proiect de la casă, autorizație de construcție. Exista vreo posibilitate sa le recuperez? Chiar contra cost. Îmi aduc aminte notar care a făcu actele.. Ma poate ajuta cineva? Mulțumesc
Cu prima ocazie când vin în România am să merg la asociatie să plătesc am să vorbesc cu ei. Oricum am să postez raspunsul lor . Mulțumesc

ynocentta a scris:

Afirmatia cu obligatia achitarii intretinere 1 luna in cazul in care se locuieste efectiv 1 zi ,nu are temei legal
Disp l nr 196/2018 prevede obligatia intregoistrarii in evodente a persoanelor care locuiesc provizoriu minimum 15 zile/luna sau definitiv in imobiil

Ok. Mulțumesc. Cu prima ocazie am să le spun. Mulțumesc

hob a scris:

deocamdata singura lege in vigoare legata de asociatii este cea din 196/2018.......daca au ei alta lege, sa ne anunte si pe noi.....ca sunt cam singurii care lucreaza cu o lege din 2021 :)

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu locuiesc în România. Deci vin rar la apartament dar mi -a spus că s-a schimbat legea și după doar o zi daca locuiesc trebuie să mă treacă la întreținere o lună. .Dv. ati spus de o lege din 2018 ,la asociatie au spus că s-a schimbat în 2021. Este adevarat? Mulțumesc

hob a scris:

trebuie sa platiti pentru cheltuielile aferente partilor comune(ex: curatenie scara,salariu administrare,mentenanta lift)
pentru a fi luata in calcul la intretinere, o persona trebuie sa locuiasca minim 15 zile pe luna(celor de la asociatie le recomandati sa citeasca legea 196/2018....cu toate ca ar trebui sa o recite ca pe poezie)

Bună. Am un apartament în care nu locuieste nimeni acum. Am apometru la apa ,centrală în apartament, gunoiul il plătesc la primărie. La întreținere plătesc 35 lei pe lună cu persoane 0. De la asociația de proprietari mi-a spus că pentru o zi daca vin în apartament trebuie să plătesc o lună la întreținere. E legal asa ? Nu mi-au spus ce anume trebuie să plătesc în plus, Puteți să mă ajutați? Mulțumesc