Teoretic nu insel banca. Banca isi a acordul pe suma X! Ei evalueaza apartamentul si aproba suma. Asta da, in conditiile in care se presupune ca omul are un avans pentru suma aceea. dar si daca are si daca nu are, banca tot pe suma aia isi da aprobarea. E vointa lor si inseamna ca acel cumparator se incadreaza. Si acum, "pe penal" - cum poate cineva dovedi ca eu am semnat "in fals" o declaratie, daca exista o clauza ca acea suma data ca avans se 'sterge', atata timp cat contractul de vanzare-cumparare nu se mai intampla [indiferent de motive]?:)
gi-jane2 a scris:
Ice riscati e sa va fie ceruta in caz ca s-ar anula contractul, asta pe parte civila
Concret - cum risc sa-mi fie ceruta suma, din moment ce punem clauza in antecontract care sa sune ceva de genu':
1 . "Promitentul-vânzător are dreptul să rețină suma data ca arvună dacă promitentul-cumpărător nu-și va respecta obligația de perfectare a contractului în termenul stipulat"
sau
2. "În cazul în care părțile nu vor încheia contractul de vânzare-cumpărare în termenul stabilit mai sus, din oricare vina, promitentul-vânzător are dreptul să rețină suma data ca arvună" ? :)