avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Activitate ZIALEX

Activitate ZIALEX

Va multumesc!

cris0811 a scris:

Cum au spus si colegele mai sus, revocati degeaba procura! Ce vreti dvs nu se poate

Va multumesc!
Puteti sa imi spuneti va rog daca pot sa merg inapoi la Consulat sa revoc integral procura , prin care am imputernicit-o pe sora mea sa ma reprezinte si mi-am dat acceptul pentru succesiune? Si sa fac , ulterior revocarii, o declaratie prin care renunt la toata mostenirea? Deoarece am scris un E-Mail d-lui Consul ( cu aceste 2 solicitari) si mi-a raspuns ca imi pot face 2 programari, cate una pentru fiecare solicitare. Ma gandesc ca daca nu ar fi corect sa fac asta, mi-ar fi spus d-nul Consul sau?
Mentionez ca nu s-a solicitat si nici nu s-a inceput procedura succesorala.
Va multumesc mult!

cris0811 a scris:

Exact, ati inteles corect!
Art 1114 C.civ. “
2) Moştenitorii legali şi legatarii universali sau cu titlu universal răspund pentru datoriile şi sarcinile moştenirii numai cu bunurile din patrimoniul succesoral, proporţional cu cota fiecăruia.“

Multumesc mult, asta este o informatie pretioasa.
Deci daca mostenim 20.000 Lei, iar datoriile sunt de exemplu 25.000 lei, atunci vom plati doar cei 20.000 lei mosteniti. Nu vom fi obligate si la plata diferentei, da?

cris0811 a scris:

Ceea ce nu s-a spus si este de interes pentru dvs e ca veti plati datoriile in limita a ceea ce mosteniti. Mai pe romaneste, daca moateniti 5 lei iar datoriile sunt 15 lei, dvs veti plati doar 5 lei.

Daca nu dezbatem deloc succesiunea, ce urmari sunt, ce probleme vom intampina?

raluk0207 a scris:

Procura are un dublu efect: de imputernicire si de act de acceptare a succesiunii.
Puteți revoca procura (imputernicirea), dar nu și acceptarea succesiunii.


Deci nu pot sa revoc procura si sa renunt la tot?

raluk0207 a scris:

Nu mai puteți.
Procura însăși este o acceptare a succesiunii (și e logic sa fie asa, din moment ce împuterniciți o alta persoana sa va reprezinte la dezbaterea succesiunii).
Procura se înregistrează și ca declarație de acceptare în Registrele Naționale Notariale.

Tata nu are bunuri in proprietate. Procura am facut-o la Consulatul de la Strasbourg. In afara de imputernicirea data surorii mele ( prin procura ), acolo mai scrie ca accept succesiunea de mostenire a defunctului (numele tatalui) si a defunctei ( numele mamei).
Pot sa merg sa mai dau acum declaratie de renuntare la mostenirea tatalui sau pot in ultima instanta sa anulez, revoc acea procura si sa renunt la absolut toata mostenirea ( tata si mama) , ca sa nu mai am niciun stres. ( nu am avut niciodata nimic fara munca, asa ca nu mai am nevoie de nimic ).
Mentionez ca nu s-a inceput nicio procedura succesorala la acest Moment.
Va multumesc!

gi-jane2 a scris:

ce bunuri are tatal dvs ?
care notar a scris ? unde ati facut procura?

Daca am apucat sa fac deja procura pentru sora mea, ca sa ma reprezinte la succesiune ( nu pot ajunge in tara), iar in acea procura notarul a scris ca accept succesiunea, mai pot face acea declaratie cum ca renunt la mostenirea lui tata?
Va multumesc!

gi-jane2 a scris:

daca tata nu avea nimic in proprietate, renuntati la mostenirea lui prin declaratie notariala si dezbateti mostenirea dupa mama.


Succesiunea o putem accepta, dar daca nu dorim sa o dezbatem , este o problema? Nu stim daca mai exita rest din acele credite. Iar daca exista, se poate sa fie, ca valoare, mai mare decat ceea ce ar trebui sa incasam din ultima transa de mostenire a mamei. Asa ca nu consider ca ar trebui sa o dezbatem . Atata timp cat noi nu am beneficiat de niciun leu din acele credite, nu e normal sa le platesc. Asa ca e de dorit sa nu ne legam la cap daca nu ne doare. Va rog sa imi spuneti daca vor fi probleme in cazul in care nu dezbatem, ci doar o acceptam.
raluk0207 a scris:

Deci vom fi obligate sa platim creditele daca acestea mai exista? Si obligat succesiunea se va face in orasul unde au avut ultimul domiciliu,Da?


Da. Obligatoriu la ultimul domiciliu.
Daca acceptati succesiunea, veti dobandi atat drepturile, cat si obligatiile. Inclusiv creditul.

Tata a murit pe 5 , primul, iar mama pe 22, a doua.

gi-jane2 a scris:

Nu contează ca au donat, tot notarul de pe raza ultimului domiciliu e competent teritorial.
Cine a murit primul, mama sau tata?

Deci vom fi obligate sa platim creditele daca acestea mai exista? Si obligat succesiunea se va face in orasul unde au avut ultimul domiciliu,Da?

raluk0207 a scris:

1. Da. Donația imobilului respectiv nu are nicio legătură cu calitatea dvs de moștenitori.
Dezbateti succesiunea pentru bunurile ramase.
2. Nu. Competenta legala teritoriala este a oricărui birou notarial/ instanță în circumscripția căreia defunctii au avut ultimul domiciliu.