avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Activitate aglaia59

Activitate aglaia59

Da, prima soție trăiește.
Ar avea și ea dreptul la o cotă parte din garsonieră?
Menționez că ea nu știe de această garsonieră și deci în toți acești ani nu a contribuit cu nimic la întreținerea garsonierei care în ultima perioadă produce doar cheltuieli.
Soțul meu a dat o declarație falsă în fața notarului. Care sunt consecințele?

Situația este în felul următor: în 1992 soțul meu a cumpărat pe ascuns o garsonieră (la vremea respectivă era căsătorit cu prima lui soție). Cineva la învățat cum să procedeze la notar (a declarat în fața notarului că este necăsătorit iar notarul nu a făcut verificări) astfel că apare în C.F. ca unic proprietar, bun propriu, necăsătorit.

Ulterior a divorțat iar garsoniera respectivă nu a fost înclusă la partaj.

Din 2005 este căsătorit cu mine și întrucât garsoniera respectivă stă nefolosită și aduce doar pierderi, am decis să o vindem. Am luat legătura cu notarul iar acesta a descoperit în calculator că în anul 1992 soțul meu era defapt căsătorit și că actele nu corespund realității. Am abandonat totul la momentul respectiv și nu am mai revenit la notar.

Soțul meu este speriat și nu mai vrea să facă nimic legat de garsoniera respectivă. Revin cu întrebarea: care sunt consecințele acelei declarații în fals și cum se poate remedia situația?

Vă mulțumesc.