avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Activitate mihaibonch

Activitate mihaibonch

Va multumesc pentru raspuns. Am informat HR-ul de faptul ca se falsifica o inregistrare tehnica, fara sa precizez faptul ca voi face plangere la politie. Am specificat HR-ului ca am oferit atat pe email dovezi cat si la cererea sefului din IBM Timisoara si de asemenea am cerut sa mi se prezinte baza pe care a fost lansat acest Plan de Imbunatatire a Performantei. HR-ul din IBM Timisoara mi-a spus ca nu se ocupa de astfel de probleme asa ca m-a trimis sa vorbesc doar cu HR-ul din IBM Bucuresti. Mi s-a raspuns de catre HR-ul din IBM Bucuresti ca "Decizia de a initia un plan de imbunatatire a performantei apartine Angajatorului, ca parte a managementului performantei, nefiind necesar consimtamantul angajatului". Acest plan este deschis dupa un an in care atat seful direct cat si seful sediului din Timisoara stiau ca proiectul pe care lucrez este condus de un al doilea sef cu un comportament abuziv(injuraturi/urlete), care a fost ridicat in mod repetat la HR Bucuresti si de catre alte persoane si care prin prisma faptului ca el era cel care crea si estima sarcinile de lucru, subestima in mod constant timpul alocat, astfel incat sa fii nevoit sa lucrezi suplimentar fara plata. Era obligatorie participarea in meetinguri de proiect in care se vorbea limba germana, pentru care am aplicat la cursuri externe de limba germana pe cheltuiala proprie. Durata PIP-ului lansat de IBM este de 1 luna, timp in care am demonstrat in mod repetat problemele de pe proiect si impactul lor asupra livrarii, ba chiar am specificat faptul ca in continuare, in timpul acestui PIP, persoana de pe proiect cu comportament abuziv continua sa injure in meeting-uri, fiind aceeasi persoana de pe proiect care ofera feedback sefului direct din IBM Timisoara. Am cerut de asemenea inclusiv HR-ului IBM Bucuresti, anularea acestui PIP, intrucat evaluarea este facuta in continuare de aceasta persoana, Seful direct din IBM Timisoara mi-a specificat ca trebuie sa particip in continuare in aceste meeting-uri indiferent de injuraturi iar HR-ul IBM Bucuresti nu mi-a oferit nici un raspuns oficial, altul decat faptul ca este obligatoriu sa respecti punctele din PIP, incluzand participarea la meetinguri. Circumstantele ma obliga sa specific si faptul ca voi face plangere la politie.
Proiectul ofera feedback asupra sarcinilor efectuate, iar seful il preia si refuza sa adauge in interfata acestui plan un status care sa tina cont si de faptul ca pot prezenta oricand faptul ca sarcinile au fost efectuate. Persoana care ofera feedback pe proiect are interese pe proiectul din Germania, impreuna cu cel care conduce sediul. Am intrebat dar nu mi s-a raspuns ce inseamna acest plan in interiorul companiei, doar ca in urma acestuia se va realiza dealocarea de pe proiect si neasignarea unui alt proiect.
Se realizeaza meeting-uri in timpul carora am precizat ca pot sa arat inclusiv rezultatele sarcinilor asignate, iar la final indiferent de ceea ce arat sau ceea ce se vorbeste in meeting, in software-ul companiei, seful adauga faptul ca nu am realizat nimic sau ca am realizat cu intarziere.
In acel tool, nu am drept de editare si nu pot adauga nimic din ceea ce s-a discutat/aratat in meeting. Am pus intrebari privind acel tool, dar seful mi-a spus ca nu stie nimic despre el si nu stie de ce nu am si eu drept de editare. Se numeste "Personal Improvement Plan", in cadrul unei companii americane, iar in interiorul acestuia s-a adaugat o lista de elemente de genul : "indeplinirea taskurilor la timp", "pontajul taskurilor corespunzator", etc, fara sa pot adauga nimic in acest tool. Mai mult de atat, i-am aratat sefului ca se afirma fals faptul ca am pontat in avans pe taskuri care nu exista, informatia avand-o de la un coleg din firma care a fost trecut pe sucursala din Germania, iar seful a continuat sa adauge dupa terminarea meetingului, afirmatia falsa precum ca as fi pontat gresit, desi i-am aratat dovezile in timpul meetingului.
Buna,
Lucrez intr-o companie multinationala care m-a plasat intr-un "plan de imbunatatire a performantei", in care seful direct raporteaza fals statusul privind sarcinile efectuate, raportand ca nu s-a efectuat nimic pe parcursul unei luni. Acest plan se doreste a fi o protectie a companiei in cazul in care acestia sunt dati in judecata dupa o posibila concediere. Ce actiuni se pot lua de catre angajat, in timpul desfasurarii acestui plan?
Multumesc