avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Activitate Petresteanca

Activitate Petresteanca

Mulțumesc, dar vă bazați pe presupuneri. În primul rând dânșii nu locuiesc acolo, mai au un apartament în imobilul lipit, în al doilea rând demisolul mai are o fereastră dublă în curtea dumnealor pe care nu o folosesc, în al treilea rând am și alte motive când spun că mă tachinează, deci așteptam o soluție nu să contestați problema.
Ei pot beneficia de lumină și cu geam mat și pot aerisi și fără să deschidă geamurile larg. Intenționez sa pun un paravan de policarbonat să le permit aerisirea, nu și vederea, conform codului civil. Întrebarea era dacă prevalează alte considerente, eventual contractuale, în fata codului civil.

Daria_22 a scris:

Nu cred ca va tachineaza vecinii. Fiind la demisol, unde mereu este mai rece si mai umed, au nevoie sa tina geamurile deschise pentru aerisire.
Cand v-ati atasat terenul, constructia cu demisol exista? Daca da, stiati de acele geamuri. Nu puteti tine oamenii inchisi in casa, ca dvs sa stati cu musafirii in gradina.

Bună ziua,
Dețin un imobil cu teren în exclusivitate atașat, cu carte funciara separată. Problema este că demisolul imobilului nu îmi aparține și există 2 ferestre cu vedere spre terenul meu, cu care vecinii mă tachinează ținându-le zilnic larg deschise inclusiv când am musafiri, spunând că au acest drept prin actul de proprietate.
Dacă ar fi așa, primează Codul Civil care nu le dă dreptul să aibă vedere pe terenul altcuiva? Eu practic nu pot beneficia de terenul meu de 120 mp liber și, mai mult, mă simt supravegheata.
Mulțumesc!