Buna ziua! Multumesc mult pentru raspuns.
Da, este adevarat, e vorba de venituri salariale. Si totusi, daca vorbim de o diferenta salariala destul de mare, in sensul ca sotul a avut toata perioada casniciei venituri cu cateva sute de lei mai mari decat salariul minim pe economie si totodata si-a facut si credite de nevoi personale (bani pierduti la pacanele) astfel ca toata perioada casniciei a platit cate 500 lei rata pe luna pt aceste credite, iar salariul meu a fost constant mult peste medie, nu conteaza in stabilirea acestui procentaj?
Aceasta despagubire o poate cere el in instanta doar daca considera ca merita sa fie despagubit pentru anii de casatorie, automat pt ratele platite in cadrul casniciei+ramburs anticipat, chiar de realistic vorbind la salariul lui si ratele lui nu si-ar fi permis nici macar o rata sa o plateasca? Sau automat la divort eu voi fi obligata sa il despagubesc pentru ratele platite din timpul casniciei si jumatate din rambursul creditului pt casa?
Multumesc anticipat!
Buna ziua! Am cumparat un apartament inaintea casatoriei ( cu un avans destul de mare + credit). Ulterior ne-am casatorit. Acum la 3 ani de la casatorie am achitat creditul. La un eventual divort stiu ca apartamentul fiind cumparat inainte de casatorie ramane bun propriu si nu ar trebui sa intre la partaj, dar stiu ca sotul merita sa primeasca 1/2 din ratele lunare platite in timpul casatoriei, drept de creanta. Insa, daca creditul a fost rabursat in timpul casatoriei (din banii proprii, exclusiv din venitul meu) sotul poate cere si 1/2 din suma finala platita la inchiderea creditului?