avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Activitate morelkoren

Activitate morelkoren

1. Adeverința de studii "la zi" - pentru dosarul de pensii este necesara si pentru cei ce au absolvit Facultatea de Muzica (unde nu au existat/exista cursuri serale sau f. frecventa)?
2. Daca da, se ia in considerare data eliberării ei (sa zicem Iulie 2019), data confirmării ei in ședință la Casa de Pensii (sa zicem decembrie 2019), sau semnificația conținutului în sine, care atesta ca studiile din anii 1972-1976 au fost efectuate "LA ZI"?
3. Conform legislației anilor 1970-80, studenții "la seral", sau "la f. frecventa", trebuiau sa fie încadrați în câmpul muncii - si ca urmare, anii respectivi, menționați ca ani de serviciu in Cartea de Muncă. Dar dacă anii de studii consemnați în foaia matricolă a diplomei nu apar ca „ani de serviciu” în cartea de muncă, atunci mai este necesară o adeverință care să ateste ceea ce este deja dovedit?
Si dacă totuși se cere o asemenea adeverința pentru anii de studii (a cărei eliberare este taxata cu 50 RON), cu de data este luata in calcul informația consemnată? Cu data emiterii adeverinței (2019) sau cu data finalizării cursurilor LA ZI (1976)?