În urma răspunsului dvs. înţelegem că mama (care în acest moment în urma succesiunii după moartea tatălui are 10/16 iar cei 2 copii câte 3/16 ) poate să înstrăineze partea sa doar unuia din cei 2 copii care va dobândi astfel 13/16 , iar celălalt copil va rămâne doar cu 3/16.
Legea nu poate întoarce o astfel de acţiune discriminatorie?
Moştenirea nu mai apare a fi un drept consfiinţit conform căruia fiind 2 copii atunci fiecare să moştenească 1/2 în urma decesului mamei .
Mulţumesc
Mulţumesc pentru răspuns .
În ipoteza în care se încheie Contractul de care vorbiţi, prin care se transferă o cotă parte (sau în totalitate ) din cota deţinută de către un coproprietar către unul din ceilalţi coproprietari, contractul nu ar trebui sa fie semnat de fiecare dintre cei trei coproprietari ( mama si cei doi copii )?
Mulţumesc pentru clarificări, dar nu am aflat de fapt ce se întâmplă ulterior la moştenire .
Întrebarea mea de fapt era următoarea :
Moştenirea după decesul mamei cum va fi făcută in cazul în care mama a înstrăinat partea sa de 10/16 către unul din cei 2 copii prin donaţie, contract sau testament?
Copilul defavorizat mai poate moşteni 1/2 din bunul comun sau rămâne cu cele 3/16 rezultate în urma decesului tatălui?
In urma decesului tatălui a rezultat următoarea împărţire a unicei proprietăţi 1 apartament cu3 camere : 10/16 Mama ( soţia defunctului ) şi c âte 3/16 pentru fiecare din cei doi copii .
Întrebare :
-este posibil ca mama să facă donaţie în timpul vieţii sau să lase moştenire către unul singur din cei doi copii toate cele 10/16 părţi (cota deţinută ]n prezent ) .
- cum mai poate să intre în posesia a 1/2 din moştenire ( în urma decesului mamei ) celălalt copil în cazul acesta ?
Mulţumesc