avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Activitate sampo1997

Activitate sampo1997

Răspuns la discuția Senzorii de gaze obligatorii.
Bună seara! Mă confrunt cu o situație aproape identică, așa incât am decis să nu deschid subiect nou. Totodată, discuțiile de mai sus m-au lămurit în mare măsură, sunt bucuros să aflu că legea e de partea mea, așa cum deja intuiam.
În blocul nostru există gașca "separaților" (cei cu branșament individual, aprox. 45 de apartamente) și cea a paușalilor (10 apartamente). Cei cu centrală individuală sunt o minoritate, aprox. 7-8 apartamente din cele 45.
În urmă cu 2 săptămâni am fost avertizat de administrația blocului că urmează ca în scurt timp celor de pe coloana comună să ni se taie gazele, întrucât cei cu branșamente separate nu sunt dispuși a suporta costurile celui de-al doilea senzor de gaze.
Menționez că în principiu nu mă opun realizării unui branșament separat, dar apartamentul meu fiind situat la parter este deja străbătut (hol+bucătărie) de o țeavă groasă de gaze, iar racordul separat ar presupune montarea unei a doua țevi, aspect pe care îl găsesc inacceptabil. De aici derivă singura întrebare pe care o mai am în acest moment: dacă vecinii de deasupra mea (ar fi vorba de două apartamente) ar accepta la rândul lor să se debranșeze de la coloana comună, ar putea fi aceasta desființată în mod legal, în așa fel încât singura țeavă care îmi va tranzita apartamentul să fie cea a branșamentului individual?
Mulțumesc!