avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Activitate lala1235

Activitate lala1235

Răspuns la discuția Amenda STB fara proces verbal
Același lucru l-am pățit acum câteva minute și tare mă mir că doamna care m-am controlat arăta la fel cum ați descris-o! Ați mai primit ceva update? Mie mi s-a zis că nu e nevoie să îmi ceara buletinul pentru că mă găsesc ei automat în sistem daca am avut vreodată abonament la stb, însă eu nu am deținut niciodată așa ceva. Mi-a zis că voi primi amenda prin factura (cred că la cea de telefon se referea). Conform art. 19, alin. 1 din OUG 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor, procesul verbal nu este valabil fără semnătura contravenientului, a mea in cazul acesta, deci se poate ataca in contencios. Problema e că nici nu s-a întocmit vreun proces verbal. Având în vedere că singurul mijloc de identificare este numărul meu de telefon, stau cu frica sa nu îmi poată găsi datele și să nu pot plati eventuala amenda. Revenind la doamna, și aceasta a coborât efectiv după o stație din momentul in care a urcat și m-a controlat.
Același lucru l-am pățit și eu astazi, acum câteva minute chiar. Mi-a zis că mă caută în sistem și nu îmi cere buletinul, însă eu nu am avut abonament la stb niciodată și nu știu cum mi-ar putea găsi datele. Și mie mi au zis la fel, că voi primi amenda prin factura. Eu nu am mai auzit așa ceva și acu stau puțin cu frica. Aveți vreun update de atunci?