avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Activitate Daniel_Vornic

Activitate Daniel_Vornic

Buna ziua.

In timpul liber, ma ocup de crearea unor website-uri pentru cunostiinte. Pentru asta, sunt platit cu ~1000-1500 lei pentru fiecare. Cum pot primi legal bani din partea acestora, fiind o "donatie", o mica atentie din partea acestora. Mentionez ca nu am PFA/SRL iar pe an vorbim de 3-4 website-uri. Nu este o profesie.

Virand banii prin transfer bancar (ei fiind din alt judet) pot avea probleme ? Inca o data mentionez ca este vorba de o atentie drept multumire pentru ajutor (nu fac pentru clienti, persoane straine, la cerere, etc).

Va multumesc.
In cei 5 ani petrecuti impreuna, totul a fost la comun, de la cheltuieli pentru rata, la utilitati, etc. Cand am achizitionat creditul, banca nu m-a lasat sa trec pe contract si numele ei nefiind angajata. Din pacate nu putem stii ce ne rezerva viata si nu suntem tipul de persoane care sa ne "dam in judecata" pentru bunuri materiale. Doresc o solutie benefica pentru amandoi. Multumesc.

gi-jane2 a scris:

platiti ratele impreuna sau de ce i-ati da jumatate ? e coplatitor ?

Da. Momentat am achitat doar 5 ani din credit. Din pacate relatia cu partenera nu s-a concretizat, insa avand o comunicare si o intelegere foarte buna intre noi si ea investind la fel de mult in apartament, doresc pe viitor in caz de neprevazut sa nu ramana fara nimic. Vroiam sa stiu daca este vreo varianta sa devenim proprietari 50/50 sau daca testamentul ar revolva problema mai usor.

Va multumesc frumos pentru raspunsuri.

gi-jane2 a scris:

faceti un testament
Se poate face și un contract de vânzare cumpărare cu clauza de uzufruct, cu drept de întreținere etc.

nu pare ca a terminat de achitat si nu pare ca ar vrea sa vanda casa sau sa dea in timpul vietii

Buna ziua,

Am achizitionat prin programul prima casa un apartament pe numele meu. Creditul este luat pe 30 ani. Probabil in caz de deces apartamentul va ramane familiei DAR, avand in vedere ca in tot acest timp o alta persoana a contribuit la apartament atat emotional cat si financiar, doresc sa mosteneasca aceasta tot.

Cum pot proceda ? Sa fac un testament ? Care ar fi cea mai optima solutie.

Va multumesc.