avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Activitate vlahone

Activitate vlahone

Doresc sa il reziliez deoarece nu mai am nevoie de acest serviciu. Nu aveam o sursa de apa potabila cand am facut contractul si acum am, drept pentru care nu mai am nevoie de el.

Am auzit in drecut discutii legate de faptul ca ar fi abuzive contractele de servicii care nu permit denuntarea unilaterala din partea beneficiarului persoana fizica inainte de termen, insa, cautand, nu am gasit nimic concret in acest sens, de aceea am pus intrebarea de mai sus.

Multumesc
Buna ziua,
Am un contract pe persoana fizica cu un furnizor de aprovizionare apa care are prevazuta durata contractuala de un an si este specificat ca nu poate fi denuntat unilateral inainte de aceasta perioada.
Exista vreo cale legala de a denunta unilateral acest contract inainte de termenul de un an? Stiu ca la abonamentele de telefonie mobila se vorbea de clauze abuzive atunci cand erau percepute taxe de reziliere, nu este o situatie similara?
Las mai jos clauzele din contract privind incetarea contractului, multumesc!

Art.3. DURATA CONTRACTULUI
3.1. Durata inițială a Contractului este de 1 (un) an, începând cu data semnării acestuia. La expirarea acesteia, durata
contractuală se va putea prelungi tacit cu noi perioade a câte 1 (un) an, dacă nici una dintre părţi nu notifică celeilalte părţi,
dorinţa de a nu mai continua Contractul, cu cel puţin 30 de zile ca acesta să fie considerat încetat.

Art.13. ÎNCETAREA CONTRACTULUI
13.1. Prezentul Contract poate înceta numai la împlinirea perioadei iniţiale pentru care a fost încheiat, prevăzute la art.
3.1., cu respectarea condiţiilor prevăzute în Anexe.
13.2. Încetarea Contractului nu va avea nici un efect asupra obligaţiilor deja scadente între părţi.
13.3. Încetarea Contactului poate interveni şi în cazuri de fraudă sau furnizarea de către ABONAT de date eronate ori
documente expirate.
13.4. Oricare dintre părţi poate denunţa Contractul în mod unilateral numai după expirarea perioadei iniţiale obligatorii
prevăzute la art. 3.1, cu condiţia notificării celeilalte părţi, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire, pe adresa
prevăzută în preambulul prezentului Contract, cu 30 de zile înainte de a se considera prezentul Contract încetat.
13.5. Dacă ABONATUL nu-şi execută obligaţiile de plată timp de 60 de zile consecutiv calculate de la data scadentă a
facturilor, prezentul Contract poate fi reziliat de către FURNIZOR, fără notificare prealabilă şi fără intervenţia vreunei instanţe
judecătoreşti, prezenta clauză constituind pact comisoriu. ABONATUL va fi considerat de drept în întârziere prin simplul fapt
al neexecutării obligaţiilor.
13.6. Dacă FURNIZORUL, nu-şi executa, cu rea credinţă, obligaţiile timp de 60 de zile consecutiv calculate de la data
comenzii date de ABONAT, deşi acesta şi-a executat propriile sale obligaţii de plată, prezentul Contract poate fi reziliat de
către acesta din urmă, fără notificare prealabilă și fără intervenţia vreunei instanţe judecătoreşti, prezenta clauză constituind
pact comisoriu. FURNIZORUL va fi considerat de drept în întârziere prin simplul fapt al neexecutării obligaţiilor.
13.7. La incetarea Contractului din orice motive, ABONATUL se obligă să returneze Echipamentele/Aparatele în stare de
funcţionare, în caz contrar acesta se obligă să achite FURNIZORULUI contravaloarea de despagubire a acestora, prevăzută în
Anexele la Contract.

Va multumesc!