avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Activitate Rednci

Activitate Rednci

Cum spuneam, sunt plecat din tara la munca. Am pierdut aproape complet contactul cu familia. Daca mama vinde unuia din frati, la pret modic, aceasta vanzare va putea fi atacata ca fiind, eventual , o donatie mascata? ... Ce se poate face daca familia nu vrea sa-mi dea certificatul de mostenitor, pot obtine o copie de la... tribunal...sau ala institutie. Multumesc
Sunt plecat din tara la munca. Nu ma pot ocupa pentru moment dar vreau sa stiu cum stau (fara sa inflamez lucrurile sau sa dau idei). Donatia poate fi atacata. am inteles...Dar vanzarea la pret modic poate fi atacata? Certificatul, il pot obtine o copie de la... tribunal...sau ala institutie. Stiu ca este inregistrat legal undeva?
Multumesc pt raspuns. Successiunea a fost facuta, fratele meu s-a ocupat. Nu am fost prezent, am dat procura, din cate stiu doar pentru anumite bunuri secundare sa fie vandute - pe vremea aceea increderea inca exista. Din ce am fost instiintat detin 16.67% din averea lasata de tatal, incluzind averea principala, casa. Mama detine majoritaea si locuieste in casa. Nu a vandut-o si nici instrainat-o din ce stiu pana acum. Este adevarat ca nu poate fi instrainata fara acordul meu? (sau cel putin fara cunostiinta mea?) In ultimii ani increderea si comunicarea au scazut catre zero. Nu am primit niciodata actele mostenirii de la tatal, cred ca exista o obligatie sa fie distribuit un exemplar la fiecare moistenitor? Ingrijorarea este si in privinta situatie existente si in privinta mostenirii dupa mama care din pacate ar putea avea loc curand. Fratele este cel care trage sforile si ar putea-o influenta pe mama in directia dezmostenirii (sau sa-i cumpere partea?! sau altceva??). Multumesc
Buna ziua.
Am intrerupt contactul cu familia, pe motive de discriminare intre copii ( e mult mai mult de atat dar nu intru in detalii deocamdata).
Familia -mama, frate (tata decedat de 6 ani) - continua pe aceeasi linie de cateva zeci de ani, fara remuscari sau regrete.
As vrea sa stiu la ce sa ma astept in viitor, am cateva intrebari, toate legate de acelasi subiect: 1) Pot fi dezmostenit? Cateva scenarii, detalii, etc., multumesc.
2) Existenta unui testament: In general, cine face un testament il face dupa ce se sfatuieste cu un avocat. Testamentul poate fi inregistrat ca document public? Daca da, unde pot verifica?
3) Documentele de mostenire de la moartea tatalui nu mi-au fost inmanate de familie. De unde pot sa obtin o copie?
4) Ce pot sa fac ca sa fiu pregatit, sa am un avantaj cronologic in caz ca familia ia vreo decizie de orice fel impotriva mea.