La noi inclusiv parintele a zis ca nu exista ideea de concesiune, ca s-a bagat dupa anul 2001. Gropile fiind cumparate direct de la Biserica, nu de la terta persoana.
Contracte de concesiune s-au facut doar la cei care au cumparat in concesiune dupa 2001. Noua ne-a zis ca ne va face doar daca le cumparam pe cele doua, desi noi avem inca 3 pe care nu avem nici un fel de contract.
Dar nu ar fi problema nici cu concesionarea, problema noastra este ca am fost trasi in teapa pentru ca fara acordul nostru ne-au scos de la plata cele doua gropi lasand sa treaca 10 ani ca sa nu le mai putem recupera. Asta ma interesa sa aflu daca avem vreo cale legala sa ne luam de ei tinand cont ca noi suntem buni platnici (cu platile la zi) si ca la momentul in care ne-au scos fara acordul nostru gropile de la plata eram la zi si cu plata lor (la noi este imposibil sa platesti doar x groapa din total, ori toate, ori niciuna, iar daca nu plateam doua era logic ca le lua pe toate 5). De asemenea, m-ar interesa daca exista vreo lege in acest sens si daca este vreo metoda de a afla cat era taxa/groapa inainte de 2012 (ei spun ca nu mai au registrele de atunci si ca e obligativitatea noastra sa demonstram ca din 2002 pana in 2012 am platit 5 gropi nu 3, gen sa demonstram ca la trecerea in registrul nou nu pierdusem dreptul pe ele).
Am uitat sa mentionez, nu este vorba de Bucuresti, ci de un cimitir din Dolj.
irina.pricop a scris:
Doamna, locurile de veci nu se vand. 1970 sau acum, nu se vand. Poate in cimitirele private, mai nou, dar nu cred nici asta. Concesiunea costa mult. Ca exemplu, in Bellu Catolic am platit cred vreo 9000 lei 1 loc. Dar tot concesiune este si platesc anual o taxa. Stiu ca se obisnuieste sa se "vanda" locuri de veci, dar in realitate se "vinde" praful de pe toba, se faca acte de cesiune a dr. de concesiune, nicidecum de vanzare. Ganditi-va ca cineva ar pune ochii pe terenul unui cimitir, ar cumpara toate locurile de veci si ar ridica un bloc. Deci exclusa vanzarea, clar. Cititi cu atentie ce v-am scris mai devreme. esteposibil sa fi avut concesiune pe o perioada mai mica, sau sa fi expirat si sa nu se fi prelungit, sa nu fi facut succesiunea pt locul de veci .... sunt "n" chestiuni de verificat. Dupa cum este posibil inclusiv sa va fi tras in piept cu plata. Nu stiu daca vb despre Bucuresti, dar aici e clar la fiecare cimitir cat costa pe an si nu-ti ia nimeni groapa daca nu ai platit. Mi s-a intamplat, la Reinvierea, sa nu platesc 8 ani. Si m-am dus intr-o zi, am achitat tot si gata. Nu a scos nimeni mortii din groapa.