avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Activitate Robertandy11

Activitate Robertandy11

Mulțumesc mult pentru raspuns. Chiar nu știam care e treaba cu banii proveniți din străinătate dați drept cadou/ajutor de la prieteni.

Grama Cornel - Consultant fiscal a scris:

Nu trebuie sa le declarati ca venituri impozabile ( fiind donatii ) .

Bună ziua stimați utilizatori avocatnet.ro, am o mică dilemă aici pe care nu știu s-o rezolv oricât aș căuta. Tot dau de răspunsuri contradictorii iar și iar de la întrebari care au fost puse acum mai multi ani.

Eu sunt un student în anul I iar părinții mei mă ajută cum pot ei cu banii, transferându-mi lunar o sumă de bani. Din ce știu, acea sumă nu trebuie declarată de mine să fie impozitată.

Însă aici vreau să întreb un lucru. Un bun prieten din străinatate a aflat de situația mea financiară mai precară din mai multe discuții de-a lungul anilor, si ăcum s-a oferit să mă ajute cu o sumă relativ mai mare de bani, în euro, trimisă tot pe cardul meu.

Acum nu știu și nu găsesc informații deloc care să aibă legătură cu banii proveniți din străinătate pe tema asta. Pot fi ei considerați o "donație"?

De exemplu o sumă de 500 de euro o dată, altădată 100, tot așa mai departe.

Țin să menționez că nu am probleme în a declara acele venituri, ci doar aș dori să stiu și eu mai multe despre situația in care ma aflu.

Vă mulțumesc mult pentru atenția acordată