avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Activitate Beatris Alexandra

Activitate Beatris Alexandra

Am sa incerc,multumesc.

O zi buna.

Ionut.ion a scris:

Faceti plangere la ASF sau exista un centru de conciliere... in domeniul bancar..., poate va ajuta dumnealor.

Daca nu... apelati la un avocat si mergeti in instanta, nu va pot impiedica sa rambursati anticipat un credit.

Pana sa faceti cele mai sus nu ar strica sa i anuntati ca o sa faceti asta, poate, poate se razgandesc daca realizeaza ca au mai mult de pierdut daca faceti cele de mai sus...

Buna ziua!

Aici este problema, succesiunea este facuta din luna octombrie, iar creditul a trecut pe numele meu. Doar ca nu vor sa imi accepte rambursarea. Asta ar insemna sa pierda ei dobanzile.

Ionut.ion a scris:

Ati facut succesiunea in urma tatalui dvs. daca tot platiti acel credit?
Daca nu... mergeti la un notar din localitatea unde a avut ultimul domiciliu tatal dvs. si cereti sa faceti succesiunea.
In succesiune puteti include doar acel credit, fara alte bunuri...

Apoi, cu certiificatul de mostenitor o sa preluati dvs. creditele ca si "titular" si banca nu o sa mai aiba ce "comenta".

Cred ca este cea mai simpla varianta pentru dvs., in justitie este mai complicat...

Buna seara!
Situatia mea a inceput in luna octombrie 2021 cand tatal meu a decedat. El avea un credit de 40.000 lei puls un descoperit de card in valoare de 13.000 lei. Dupa deces m-am prezentat la banca pentru a plati ratele din luna respectiva si a declara decesul, tin sa mentionez ca ambele erau fara asigurare.

Ratele nu au putut fi platite pentru ca nu aveam documentele de mostenitor, iar lui i-a fost inchis contul.
Dupa 2 spatamani m-am prezentat cu actele necesare pentru a nu se acumula 0rea multe dobanzi, si mi s-a facut un plan de 730 lei pentru credit si 130 lei dobanda la descoperitul de card.

In luna aprile am primit o scrisoare ca descoperitul s-a transformat in credit...explicatia celor de la banca? Nu mai intra noci salariul nici pensia. Iar acum pentru descoperit trebuie sa platesc lunar 720 lei.

La inceputul luni mai am vorbit pentru a face o rambursare de 5.000 lei care mi s-a spus initial ca se poate iar luna mai urma sa rambursez si cei 8.000 lei ramasi de la descoperit. Odata transferati bani in cont am primit si raspunsul. "Nu se poate face rambursarea pentru ca titularul este decedat"
1. Bani blocati in cont
2. Nu pot face o rambursare la credit pentru ca nu o poate face titularul fizic.

Intrebarea mea este: totul este legal? Are rost sa merg mai departe la un avocat?

Multumesc aticipat!