avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Activitate daniel2022

Activitate daniel2022

Multumesc domnule Avocat, pentru raspuns! Dar daca nu sunt parte din proces, as putea ulterior sa dau in judecata pentru aceleasi vicii si dezv si asociatia? Adica nu mie clar ce insemna lucru judecat. Daca nu am alta cale decat interventia principala ca sa corectez ce nu se face corect o sa fac aceasta interventie. Partile comune sunt si ale mele. vreau doar sa duc eu dovezile macar, cumva sa informez instanta dar pentru asta trebuie sa vad dosarul.
Este vorba de vicii constructive la un bloc nou. Procesul este intre dezvoltator si asociatia de proprietari, eu sunt membru in asociatie.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Nu precizați dacă și dvs sunteți parte in procesil respectiv,dacă sunteți ce calitate aveți,ce calitate au părțile la care va referiți etc..

Daca am suspiciuni ca un proces este viciat si cele doua parti sunt intelese pentru a inchide o anumita problema sub autoritatea lucrului judecat, ce posibilitati am de a rastura respectiva hotarare? Pot invoca faptul ca nu s-au prezentat probe relevante si se poate rejudeca ulterior?
Am aflat de la Termoficare Constanta ca este ilegal ce se intampla si sa ma adresez Politiei. Blocul nu este decuplat dar este oprita caldura din subsol.
Buna ziua, o asociatie de proprietari poate sa hotarasca prin AG decuplarea de la sistemul centralizat de incalzire fortand proprietarii sa isi instaleze centrala? Este legal asa ceva? Costurile sunt undeva la 10000 lei si nu cred ca legea ar permite ca AP sa decupleze si pe cei ce nu doresc acest lucru.
Nu sunt lasat sa particip, nu se negociaza nimic. Defapt se ascund probleme in garantie, atat de grave incat se preteaza la orice.
Buna ziua, daca un presedinte de AP cheltuie bani doar cu acceptul CEX fara sa fie urgent si aduce ce firma doreste el, este legal? Sau sa hotarasca in AG un cuantum pentru interventii, fara a avea oferte, si apoi sa ceara oferte si sa se "gaseasca" o firma care accepta acel pret si sa o ia pe aceeasi, intamplator fiind firma cu care lucreaza de mai mult timp? Aceste matrapaslacuri nu incalca nici o lege? Mi se parea corect sa ceara in AG si sa alegem pe baza lor, sa vedem contractele, si nu sa stabilim un pret si sa aleaga apoi in acel cuantum o firma care mai mult sa faca unele reparatii fictive sau incomplete doar ca se incadreaza la pret. faptul ca scotii banii din asociatia de proprietari pe o firma pe niste lucrari fictive nu insemna delapidare?
Răspuns la discuția Amenda posibila?
Este prea tarziu, nu am crezut ca este asa complicat sa filmezi o Adunare Generala, mai ales ca in lege nu e interzis. Multumesc macar pentru viitor, poate mai am vreo sansa.
Pai administratorul este impus de catre dezvoltator si e secundar ce fac ei. Intrebarea mea se referea la dreptul de a filma in spatiile comune ale unei AP atunci cand esti proprietar. In legea 196 nu se interzice, in GDPR nu ma poate amenda iar nu stiu ce alte legi se aplica, dreptul la propria imagine nu se poate aplica pentru ca este o adunare a proprietarilor, nu e o petrecere si chiar daca este este pe spatiul comun. Nu sunt pe spatiu privat al cuiva sau in anexe etc. Nu o sa le fac probleme sa nu mai sustina AG-ul, acolo exista ceva in legea 196, doar aduc un martor obiectiv in cadrul unei sedinte oficiale.

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri desi este o chestiune extrem de delicata si care nu prea are acoperie legala. Teoretic ce se intampla la noi este cu mult deasupra legilor si teoretic proprietarii trebuiau sa aleaga o conducere responsabila. Practic legea este ocolita si se ajunge la niste manifestari total de necontrolat dpv legal. Este foarte greu ca 1 proprietar sa aiba dovezi impotriva a 8 proprietari ce au o strategie bine gandita si au acces la fonduri si nu sunt de buna credinta.
Procesul verbal poate contine altceva decat a fost votat. Vreau sa demonstrez ca in AG-uri se minte si se manipuleaza pentru a se vota ce este de dinainte prestabilit, se aleg servicii fara oferte, sau se contraoferteaza in AG si iese cine trebuie. AG-urile sunt doar niste sedinte cu scopul de a scoate PV legale ce vor acoperi si cheltuieli anterioare, PV doar justifica orice cheltuieli doresc cei din conducere. In cazul in care AGurile nu produc hotararile dorite se repeta acele AGuri pana se reusesc hotararile dorite. A minti in AG consider ca este o infractiune. Daca eu dau in judecata o hotarare de AG ei vor face alt AG si vor schimba hotararea astfel ca eu voi ramane cu procesul fara cauza dar cu banii pe avocati cheltuiti. Lumea nu stie legile iar administratorul stie sa le incalce, are experienta si avocat platit. Prejudiciile pot acoperi zeci si sute de mii de euro. Indiferent de ce cred eu, o AG este de importanta si nu vad de ce sa interzica filmarea ei, ar trebui sa o incurajeze.